18 °C Budapest

Még mindig kérdéses a Lipót jövője

Pénzcentrum
2009. október 19. 08:47

Továbbra sem tudni, mennyit kér majd az állam a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet patinás épületének és hatalmas parkjának értékesítésekor -írja a Magyar Hírlap.

Az OPNI-t 2007. április 1-jén szűntette meg a kormány, az egészségügyi ellátórendszer átszervezésének indokával. Az bezárás hírére a II. kerületi önkormányzat 2007 januárjában - az új szabályozás elkészültéig tartó - változtatási tilalmat rendelt el az ingatlanra. A leendő tulajdonos tehát nem alakíthat ki lakóparkot a negyvenhektáros parkban, nem bonthatja le a kórház hatalmas műemlék épületét, és belső átalakításokat is csak szigorú megkötésekkel végezhet.

 

A "Lipót" néven ismert intézet leendő vevőjének kilétét továbbra is homály fedi. Az egészségügynek nagy szüksége lenne a pénzre, de korántsem biztos, hogy a bevételt a lelki betegek gyógyítására fordítják majd.

Az MNV szerint már érdeklődnek az ingatlan iránt, de - üzleti megfontolásra hivatkozva - továbbra sem árulják el a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet budai ingatlanának értékét.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?