Még mindig kérdéses a Lipót jövője

Pénzcentrum
2009. október 19. 08:47

Továbbra sem tudni, mennyit kér majd az állam a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet patinás épületének és hatalmas parkjának értékesítésekor -írja a Magyar Hírlap.

Az OPNI-t 2007. április 1-jén szűntette meg a kormány, az egészségügyi ellátórendszer átszervezésének indokával. Az bezárás hírére a II. kerületi önkormányzat 2007 januárjában - az új szabályozás elkészültéig tartó - változtatási tilalmat rendelt el az ingatlanra. A leendő tulajdonos tehát nem alakíthat ki lakóparkot a negyvenhektáros parkban, nem bonthatja le a kórház hatalmas műemlék épületét, és belső átalakításokat is csak szigorú megkötésekkel végezhet.

 

A "Lipót" néven ismert intézet leendő vevőjének kilétét továbbra is homály fedi. Az egészségügynek nagy szüksége lenne a pénzre, de korántsem biztos, hogy a bevételt a lelki betegek gyógyítására fordítják majd.

Az MNV szerint már érdeklődnek az ingatlan iránt, de - üzleti megfontolásra hivatkozva - továbbra sem árulják el a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet budai ingatlanának értékét.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?