17 °C Budapest

Kopik a sárga csekk: újabb szolgáltatók a Díjneten

2009. szeptember 9. 10:02

Várhatóan novembertől a Szegedi Vízmű Zrt. és az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek Zrt. is csatlakozik a Díjnethez (www.dijnet.hu).

Ezzel a lépéssel Szegeden, Algyőn, valamint Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyékben további közel 250 ezer ügyfél veheti igénybe a Díjbeszedő Holding elektronikus számlabemutatási és számlafizetési rendszerét. A UPC és az ELMÛ-ÉMÁSZ korábbi csatlakozását követő újabb bővüléssel immár a háztartások közel 60 %-ának lesz lehetősége arra, hogy legalább egy szolgáltató számláját papírmentesen, gyorsan és kényelmesen, az Interneten keresztül rendezze.

Folyamatos bővülés

A Díjnet 2007-es indulása óta folyamatosan bővülő rendszerben a két vízmű csatlakozását követően országszerte már 11 számlakibocsátó lesz elérhető. A szolgáltatás Budapesten immár szinte teljesen lefedi a közműszolgáltatókat, de a vidéki szolgáltatók folyamatos csatlakozásával egyre több régióban tud egy háztartás legalább két számlát is a Díjnet ugyanazon felületén rendezni.

"A lehetőségek bővülése várhatóan további ügyfelek érdeklődését fogja felkelteni e kényelmes, egyszerű, környezetbarát, és mindezek mellett ingyenes ügyintézési lehetőség iránt. - ad előrejelzést Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója. Jelenleg már valamivel több mint 40 ezren regisztráltak a rendszerünkbe, ez a létszám egy éven belül akár a kétszeresére is bővülhet."

Hogyan működik?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szolgáltatás igénybevétele nem jelent plusz költséget az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítése egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással és internetes bankkártya-alapú fizetéssel egyaránt megoldható. A rendszer emellett biztosítja a múltbéli tranzakciók listázását és a számlanyomtatást az utolsó számlát megelőző 18 hónapig.

Miért jó a szolgáltatóknak?

A csatlakozó szolgáltatók számára a fő előny az ügyfélkezelés költségeinek csökkenéséből várható megtakarítás, illetve az ügyfélkapcsolat közvetlenebbé válása, ami a fizetési fegyelem erősödésében is tetten érhető. Versenyhelyzetben emellett közvetlenül is növelheti az adott szolgáltató piaci részesedését alternatív ügyfélközpontú rendszerek alkalmazása.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. szeptember 29. csütörtök
Mihály
39. hét
Szeptember 29.
Nemzetközi kávé nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?