Kopik a sárga csekk: újabb szolgáltatók a Díjneten

2009. szeptember 9. 10:02

Várhatóan novembertől a Szegedi Vízmű Zrt. és az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek Zrt. is csatlakozik a Díjnethez (www.dijnet.hu).

Ezzel a lépéssel Szegeden, Algyőn, valamint Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyékben további közel 250 ezer ügyfél veheti igénybe a Díjbeszedő Holding elektronikus számlabemutatási és számlafizetési rendszerét. A UPC és az ELMÛ-ÉMÁSZ korábbi csatlakozását követő újabb bővüléssel immár a háztartások közel 60 %-ának lesz lehetősége arra, hogy legalább egy szolgáltató számláját papírmentesen, gyorsan és kényelmesen, az Interneten keresztül rendezze.

Folyamatos bővülés

A Díjnet 2007-es indulása óta folyamatosan bővülő rendszerben a két vízmű csatlakozását követően országszerte már 11 számlakibocsátó lesz elérhető. A szolgáltatás Budapesten immár szinte teljesen lefedi a közműszolgáltatókat, de a vidéki szolgáltatók folyamatos csatlakozásával egyre több régióban tud egy háztartás legalább két számlát is a Díjnet ugyanazon felületén rendezni.

"A lehetőségek bővülése várhatóan további ügyfelek érdeklődését fogja felkelteni e kényelmes, egyszerű, környezetbarát, és mindezek mellett ingyenes ügyintézési lehetőség iránt. - ad előrejelzést Kovács Zoltán, a Díjbeszedő Holding Zrt. vezérigazgatója. Jelenleg már valamivel több mint 40 ezren regisztráltak a rendszerünkbe, ez a létszám egy éven belül akár a kétszeresére is bővülhet."

Hogyan működik?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A szolgáltatás igénybevétele nem jelent plusz költséget az ügyfél számára, aki a regisztrációt követően a Díjnet weboldalán érheti el és kezelheti közüzemi számláit. A Díjnetet használók a számlákat elektronikus formában kapják, amelyek beérkezéséről e-mailben figyelmezteti őket a rendszer. A számlák kiegyenlítése egyedi átutalással, csoportos beszedési megbízással és internetes bankkártya-alapú fizetéssel egyaránt megoldható. A rendszer emellett biztosítja a múltbéli tranzakciók listázását és a számlanyomtatást az utolsó számlát megelőző 18 hónapig.

Miért jó a szolgáltatóknak?

A csatlakozó szolgáltatók számára a fő előny az ügyfélkezelés költségeinek csökkenéséből várható megtakarítás, illetve az ügyfélkapcsolat közvetlenebbé válása, ami a fizetési fegyelem erősödésében is tetten érhető. Versenyhelyzetben emellett közvetlenül is növelheti az adott szolgáltató piaci részesedését alternatív ügyfélközpontú rendszerek alkalmazása.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 16. csütörtök
Edit
37. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?