7 °C Budapest

Áprilistól a UPC is számláz a Díjneten keresztül

Pénzcentrum
2008. április 14. 15:24

Áprilistól egy nagy országos lakossági szolgáltató, a UPC is csatlakozott a Díjbeszedő Holding elektronikus számlabemutatási és -fizetési rendszeréhez. A csatlakozást követően a UPC csaknem egymillió ügyfele számára nyílik meg annak lehetősége, hogy számláikat elektronikus formában, a Díjneten keresztül kapják meg és egyenlítsék ki. A szolgáltatás igénybevétele nem jár többletköltséggel az ügyfelek számára. A számlák kiegyenlítése immár nem csupán egyedi átutalással vagy csoportos beszedési megbízással történhet: az OTP-vel kialakított együttműködés alapján a Díjnet ügyfelei ingyenesen élhetnek az internetes számlafizetés lehetőségével is.

A UPC csoport (a UPC Magyarország Kft. és a Monor Telefon Társaság Kft.) valamennyi ügyfele a jövőben valamennyi szolgáltatás (kábel vagy műholdas televízió, telefon- és internetszolgáltatás) ellenértékét elektronikusan fizetheti ki külön ellenszolgáltatás nélkül. Ehhez csupán néhány azonosító adat felhasználásával regisztrálnia kell a rendszerbe. A következő számla már elektronikusan érkezik az ügyfélhez, amit a Díjneten keresztül megtekinthet és intézkedhet annak kiegyenlítéséről.

A rendszer e-mailben értesíti az ügyfelet a számla érkezéséről, a fizetési határidő közeledtéről, illetve a számla kiegyenlítésének teljesüléséről is. A kifizetett számlák a rendszerben 18 hónapig elérhetőek, utólag bármikor visszakereshetők, igény szerint akár ki is nyomtathatók - noha ennek a rendszernek az egyik nagy előnye, hogy egyáltalán nem igényli papír használatát. Az elektronikus számla ugyanakkor pontosan olyan hiteles, mint a kinyomtatott megfelelője: elektronikus aláírás és időpecsét-szolgáltatás kapcsolódik hozzá.

A Díjnet (www.dijnet.hu) szolgáltatása nem csupán az egyszerű folyamatok miatt kényelmes: sokszor fontos szempont az is, hogy az Internet felhasználásával bárhonnan hozzáférhető. A rendszer már eddig is elérhető volt számos fővárosi közműszolgáltató (Fővárosi Gázművek Zrt., Fővárosi Vízművek Zrt., Fővárosi Csatornázási Művek Zrt., Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., Fővárosi Kéményseprőipari Kft.) ügyfelei számára, és a közeljövőben további országos szolgáltatók csatlakozása is várható.

Bővülő korszerű fizetési szolgáltatások az OTP együttműködésével

A Díjnet ügyfelei a közelmúltban létrejött együttműködésnek köszönhetően már bankkártyával is kiegyenlíthetik elektronikus szolgáltatói számláikat. A zárt rendszerben zajló bankkártyás (VPOS) fizetés során az adott számla néhány kártyaadat megadásával azonnal fizethető, a tranzakcióhoz valamennyi jelentősebb kártyafajta (Mastercard, Visa, Maestro, AmEx) felhasználható.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Várhatóan júniustól lehetőség lesz az OTPdirekt internetes szolgáltatáson keresztüli számlafizetésre is, melynek előnye, hogy a főbb számlaadatok az internetbanki felületen is megjelennek. A szolgáltatói számla a terhelendő számlaszám kiválasztását követően csupán néhány kattintással - a kedvezményezett adatainak külön megadása nélkül - azonnali vagy értéknapos átutalással kiegyenlíthető lesz.

"Az internet az élet minden területén jelentős átalakulásokat eredményez, lassan, de biztosan változnak a lakosság számlafizetési szokásai is." - mondta Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. "A Díjnet eddigi működése is bizonyítja: ma már minden technikai feltétele megvan annak, hogy a szolgáltató cégek ügyfelei kényelmesen és biztonságosan tudják rendezni e-számláikat. A UPC mostani lépése is azt jelzi, hogy az e-számla iránt jelen lévő piaci igényt egyre több szolgáltató veszi komolyan figyelembe."

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm