32 °C Budapest

Bukás! A Nobel-díjas közgazdászt sem kímélte a válság

Pénzcentrum
2009. augusztus 17. 12:02

A pangó amerikai lakáspiacon alig 600 ezer dollárt (114 millió forintot) kapott manhattani lakásáért a Nobel-díjas közgazdász, Paul Krugman. A szakember a befolyó vételárat és az elismeréssel járó pénzdíjat egy nagyobb lakásba fektette, pedig tisztában van vele, hogy tovább csökkenhetnek az árak.


Paul Krugman

Krugman négy évvel ezelőtt 540 ezer dollárért vásárolta a most eladott lakását, a felújítási munkálatok költségét is figyelembe véve azonban kevesebbet kapott érte, mint amennyit ráfordított.

A közgazdász a Nobel-díjjal járó 1,4 millió dollárra célozva egy interjúban megemlítette, hogy a közelmúltban pénzhez jutott, amiből - a lakáseladásból befolyó vételárral kiegészítve - egy nagyobb lakást vásárol.

A kiszemelt, szintén manhattani ingatlant tavaly márciusától nem sikerült eladni, a korábbi 2,5 milliós irányárat többször csökkentették. Az adásvételi szerződésbe végül 1,7 millió dollár került, bár a közgazdásztól kevesen tudják jobban, hogy az árak várhatóan tovább csökkenhetnek.

A világháború előtt épült társasházban található háromszobás lakás 2,7 méteres belmagassággal rendelkezik. A fürdőszoba és a konyha egyaránt ablakos, ami ritkaságszámba megy az ilyen ingatlanoknál. Krugman továbbra is birtokol egy házat New Jerseyben, ahol egyetemi előadóként is dolgozik.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm