25 °C Budapest

Bukás! A Nobel-díjas közgazdászt sem kímélte a válság

Pénzcentrum
2009. augusztus 17. 12:02

A pangó amerikai lakáspiacon alig 600 ezer dollárt (114 millió forintot) kapott manhattani lakásáért a Nobel-díjas közgazdász, Paul Krugman. A szakember a befolyó vételárat és az elismeréssel járó pénzdíjat egy nagyobb lakásba fektette, pedig tisztában van vele, hogy tovább csökkenhetnek az árak.


Paul Krugman

Krugman négy évvel ezelőtt 540 ezer dollárért vásárolta a most eladott lakását, a felújítási munkálatok költségét is figyelembe véve azonban kevesebbet kapott érte, mint amennyit ráfordított.

A közgazdász a Nobel-díjjal járó 1,4 millió dollárra célozva egy interjúban megemlítette, hogy a közelmúltban pénzhez jutott, amiből - a lakáseladásból befolyó vételárral kiegészítve - egy nagyobb lakást vásárol.

A kiszemelt, szintén manhattani ingatlant tavaly márciusától nem sikerült eladni, a korábbi 2,5 milliós irányárat többször csökkentették. Az adásvételi szerződésbe végül 1,7 millió dollár került, bár a közgazdásztól kevesen tudják jobban, hogy az árak várhatóan tovább csökkenhetnek.

A világháború előtt épült társasházban található háromszobás lakás 2,7 méteres belmagassággal rendelkezik. A fürdőszoba és a konyha egyaránt ablakos, ami ritkaságszámba megy az ilyen ingatlanoknál. Krugman továbbra is birtokol egy házat New Jerseyben, ahol egyetemi előadóként is dolgozik.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 25. szombat
Eufrozina, Kende
38. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?