33 °C Budapest

Menekülnének az önkormányzatok a bérlakásokból

Pénzcentrum
2009. május 22. 10:17

A vidéki önkormányzatok a finanszírozási gondok szorításában szabadulnak lakásaiktól. A rossz állapotú bérlakásokban élők jelentős díjhátralékokat halmoztak fel, több nagyvárosban már a kilakoltatás is napirenden van.

Ugyanakkor a növekvő szociális feszültségek ellenkező előjelű cselekvést követelnek a helyhatóságoktól, amelyek források híján csupán lakhatást segítő, illetve lakásmobilitást növelő koncepciókat készítenek. Szolnokon és Veszprémben a diplomás értelmiségiek letelepedését támogatják, Zalaegerszegen és Székesfehérváron a rászorultságot figyelembe vévő differenciált lakbérrendszer a cél. Pécsett és Miskolcon egyre nagyobbak a díjhátralékok, így ott a tömeges kilakoltatások elkerülése a cél. A bérlakásra várók tömegét a kilakoltatott devizahitelesek is szaporítják.

Önkormányzati bérlakásprogramra azonban Kaposvár kivételével alig van példa. Somogy megye székhelyén összesen 1 100 önkormányzati bérlakás található, s a polgármester a közelmúltban jelentette be, hogy újabb 30, elsősorban fiatal családoknak szánt bérlakás kerül átadásra nyár végén a főutcán.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem