3 °C Budapest

Menekülnének az önkormányzatok a bérlakásokból

Pénzcentrum
2009. május 22. 10:17

A vidéki önkormányzatok a finanszírozási gondok szorításában szabadulnak lakásaiktól. A rossz állapotú bérlakásokban élők jelentős díjhátralékokat halmoztak fel, több nagyvárosban már a kilakoltatás is napirenden van.

Ugyanakkor a növekvő szociális feszültségek ellenkező előjelű cselekvést követelnek a helyhatóságoktól, amelyek források híján csupán lakhatást segítő, illetve lakásmobilitást növelő koncepciókat készítenek. Szolnokon és Veszprémben a diplomás értelmiségiek letelepedését támogatják, Zalaegerszegen és Székesfehérváron a rászorultságot figyelembe vévő differenciált lakbérrendszer a cél. Pécsett és Miskolcon egyre nagyobbak a díjhátralékok, így ott a tömeges kilakoltatások elkerülése a cél. A bérlakásra várók tömegét a kilakoltatott devizahitelesek is szaporítják.

Önkormányzati bérlakásprogramra azonban Kaposvár kivételével alig van példa. Somogy megye székhelyén összesen 1 100 önkormányzati bérlakás található, s a polgármester a közelmúltban jelentette be, hogy újabb 30, elsősorban fiatal családoknak szánt bérlakás kerül átadásra nyár végén a főutcán.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 26. szombat
Virág
47. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
Private Investor Day 2022/2.
Vegyen részt INGYENESEN a PID2022 kóddal!
EZT OLVASTAD MÁR?