20 °C Budapest

Mérgezésveszély! Itt a filléres megoldás a halálos nemtörődömségre!

Pénzcentrum
2009. január 28. 05:55

A FŐGÁZ felmérése szerint aggasztó, hogy a fővárosban található 570 ezer lakossági fogyasztási hely tulajdonosa közül minden negyedik soha sem végezteti el a gázüzemű készülékek karbantartását. A cég felvette a kesztyűt és a hazai gázpiacon megindult verseny által határolt ringbe a szolgáltatások ilyen irányú bővítésével lépnek be.

A Fővárosi Gázművek 153 éves történelme során mindig is a fogyasztók szolgálatában állt, de a megváltozott piaci környezet a tradicionális vállalatot is új kihívások elé állította. A tegnap feltárt GÁZŐRZŐK névre keresztelt szolgáltatás célja - többek között - a sokszor szakemberhiányban szenvedő piaci űr betöltése.

A cég marketing tevékenysége - bár akkor még nem így hívták - egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza, amikor a szénfogyasztás csökkentésének alternatívájaként egyre nagyobb számban jelentek meg a gázüzemű főző- és fűtőberendezések. A szolgáltató főzőversenyeket rendezett, aminek keretében szélesebb körben megismertették az új készülékek előnyeit.

Kevesebb, mint egy évszázaddal később a szabad piaci verseny következtében az ügyfélszerzés helyett az ügyfelek megtartása került a középpontba. Az árverseny kiéleződése idején a szolgáltató egy egyedi kiegészítő tevékenység bevezetése mellett döntött.

A háztartások egy része a karbantartási munkálatok elmulasztása miatt gyakorlatilag folyamatosan mérgezésveszélynek vannak kitéve. A fogyasztók negyedére jellemző, könnyen tragédiába is torkolló nemtörődömség, az olcsó gázforrások elapadása és a szakemberhiány első lépésben a gázkészülékek szakképzett szerelők által végzett éves egyszeri állapotfelmérését, tisztítását és karbantartását tette indokolttá.

Gázőrök: a biztonság házhoz jön!

A hazai közműszolgáltatás történetében úttörőnek számító lakossági szolgáltatás bevezetése a várakozások szerint megerősítheti a FŐGÁZ piacon betöltött pozícióját. A havidíjas szolgáltatás jelentős könnyebbséget és biztonságot kínál a fogyasztóknak. A biztonság mellett nem elhanyagolható szempont, hogy a rendszeres karbantartással azonos komfortérzet mellett 5-6 %-os energia megtakarítás is elérhető.

A FŐGÁZ nem rendelkezik pontos kalkulációval arra vonatkozóan, hogy a program működtetése hány szolgáltatás megrendelés mellett válik gazdaságossá. Ugyanakkor a cég várakozásai szerint az első három évben várhatóan minden tizedik fogyasztó vállalja a szolgáltatáshoz kapcsolódó, az átlagos piaci árnál alacsonyabb havi díj megfizetését.

Három különböző csomagot kínálnak az ügyfelek számára attól függően, hogy kinek milyen és mennyi gázüzemű berendezése van a háztartásában. A legfeljebb három konvektorral fűtött lakások tulajdonosainak havonta 550 forintot kell fizetni. A háromnál több konvektorral, illetve a más gázüzemű fűtőberendezéssel is rendelkező fogyasztóknak 950 forintba, a kondenzációs gázkazánnal felszerelt lakások tulajdonosainak 1850 forintba kerül havonta a szolgáltatás.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A karbantartási szolgáltatás igénybevételére jogosító szerződés 1 éves időtartama alatt az ügyfél havonta 12 egyenlő részletben, átalánydíjként fizeti meg a munkálatok ellenértékét. A gázfogyasztáshoz hasonlóan csekken, csoportos beszedési megbízással, vagy egyedi átutalással is lehet fizetni. Fontos, hogy a karbantartás már az első havidíj megfizetését követően igényelhető.

A szakemberkeresés problémáját elfelejthetik a fogyasztók, mivel a FŐGÁZ az ügyfél által megjelölt készülék típus alapján választja ki a berendezéshez legjobban értő specialistát. Az új készülékek ennek köszönhetően nem veszítik el a garanciát, illetve a gyári jótállást. A szakembergárda kiválasztása előzetes szakvizsgával történik, a munkálatok elvégzésére jogosult csapat telefonon előre egyeztetett időpontban érkezik majd a fogyasztási helyre.

A GÁZŐRZŐK szolgáltatást egyelőre a főváros fogyasztási hellyel rendelkező FŐGÁZ lakossági ügyfelek vehetik igénybe. A szolgáltatás díja nem fedezi a karbantartáson felüli esetleges javítás és alkatrészcsere költségét, valamint a tűzhelyek karbantartását. A javítási munkálatokat és az alkatrészcserét külön megbízás és díj ellenében a szolgáltató szakemberei is elvégzik.

A FŐGÁZ a médián keresztül és a következő számlalevél mellé csatolt tájékoztató segítségével népszerűsíti a szolgáltatást. A megrendelés a számlához mellékelt nyomtatványon írásban, a cég internetes honlapján található címre e-mail-ben, a 06/40-474-474-es telefonszámon keresztül telefonon, illetve az ügyfélszolgálati irodákban személyesen is megtehető.

A GÁZŐRZŐK szolgáltatás választásával az otthonok biztonságosságának növelése mellett még fogyasztás is csökkenthető! A szolgáltatásnak fix ára van, amit nem egy összegben, hanem 12 részletben kell kifizetni, miközben a szolgáltatás már az első részlet befizetése után igénybe vehető. Mindenkinek érdekében áll, hogy az energia felhasználó berendezések jobb hatásfokkal működjenek és az ezáltal elérhető megtakarítás realizálható legyen, a készülék-meghibásodások és az ebből származó balesetek száma pedig csökkenjen.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem