9 °C Budapest

Mérgezésveszély! Itt a filléres megoldás a halálos nemtörődömségre!

Pénzcentrum
2009. január 28. 05:55

A FŐGÁZ felmérése szerint aggasztó, hogy a fővárosban található 570 ezer lakossági fogyasztási hely tulajdonosa közül minden negyedik soha sem végezteti el a gázüzemű készülékek karbantartását. A cég felvette a kesztyűt és a hazai gázpiacon megindult verseny által határolt ringbe a szolgáltatások ilyen irányú bővítésével lépnek be.

A Fővárosi Gázművek 153 éves történelme során mindig is a fogyasztók szolgálatában állt, de a megváltozott piaci környezet a tradicionális vállalatot is új kihívások elé állította. A tegnap feltárt GÁZŐRZŐK névre keresztelt szolgáltatás célja - többek között - a sokszor szakemberhiányban szenvedő piaci űr betöltése.

A cég marketing tevékenysége - bár akkor még nem így hívták - egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza, amikor a szénfogyasztás csökkentésének alternatívájaként egyre nagyobb számban jelentek meg a gázüzemű főző- és fűtőberendezések. A szolgáltató főzőversenyeket rendezett, aminek keretében szélesebb körben megismertették az új készülékek előnyeit.

Kevesebb, mint egy évszázaddal később a szabad piaci verseny következtében az ügyfélszerzés helyett az ügyfelek megtartása került a középpontba. Az árverseny kiéleződése idején a szolgáltató egy egyedi kiegészítő tevékenység bevezetése mellett döntött.

A háztartások egy része a karbantartási munkálatok elmulasztása miatt gyakorlatilag folyamatosan mérgezésveszélynek vannak kitéve. A fogyasztók negyedére jellemző, könnyen tragédiába is torkolló nemtörődömség, az olcsó gázforrások elapadása és a szakemberhiány első lépésben a gázkészülékek szakképzett szerelők által végzett éves egyszeri állapotfelmérését, tisztítását és karbantartását tette indokolttá.

Gázőrök: a biztonság házhoz jön!

A hazai közműszolgáltatás történetében úttörőnek számító lakossági szolgáltatás bevezetése a várakozások szerint megerősítheti a FŐGÁZ piacon betöltött pozícióját. A havidíjas szolgáltatás jelentős könnyebbséget és biztonságot kínál a fogyasztóknak. A biztonság mellett nem elhanyagolható szempont, hogy a rendszeres karbantartással azonos komfortérzet mellett 5-6 %-os energia megtakarítás is elérhető.

A FŐGÁZ nem rendelkezik pontos kalkulációval arra vonatkozóan, hogy a program működtetése hány szolgáltatás megrendelés mellett válik gazdaságossá. Ugyanakkor a cég várakozásai szerint az első három évben várhatóan minden tizedik fogyasztó vállalja a szolgáltatáshoz kapcsolódó, az átlagos piaci árnál alacsonyabb havi díj megfizetését.

Három különböző csomagot kínálnak az ügyfelek számára attól függően, hogy kinek milyen és mennyi gázüzemű berendezése van a háztartásában. A legfeljebb három konvektorral fűtött lakások tulajdonosainak havonta 550 forintot kell fizetni. A háromnál több konvektorral, illetve a más gázüzemű fűtőberendezéssel is rendelkező fogyasztóknak 950 forintba, a kondenzációs gázkazánnal felszerelt lakások tulajdonosainak 1850 forintba kerül havonta a szolgáltatás.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A karbantartási szolgáltatás igénybevételére jogosító szerződés 1 éves időtartama alatt az ügyfél havonta 12 egyenlő részletben, átalánydíjként fizeti meg a munkálatok ellenértékét. A gázfogyasztáshoz hasonlóan csekken, csoportos beszedési megbízással, vagy egyedi átutalással is lehet fizetni. Fontos, hogy a karbantartás már az első havidíj megfizetését követően igényelhető.

A szakemberkeresés problémáját elfelejthetik a fogyasztók, mivel a FŐGÁZ az ügyfél által megjelölt készülék típus alapján választja ki a berendezéshez legjobban értő specialistát. Az új készülékek ennek köszönhetően nem veszítik el a garanciát, illetve a gyári jótállást. A szakembergárda kiválasztása előzetes szakvizsgával történik, a munkálatok elvégzésére jogosult csapat telefonon előre egyeztetett időpontban érkezik majd a fogyasztási helyre.

A GÁZŐRZŐK szolgáltatást egyelőre a főváros fogyasztási hellyel rendelkező FŐGÁZ lakossági ügyfelek vehetik igénybe. A szolgáltatás díja nem fedezi a karbantartáson felüli esetleges javítás és alkatrészcsere költségét, valamint a tűzhelyek karbantartását. A javítási munkálatokat és az alkatrészcserét külön megbízás és díj ellenében a szolgáltató szakemberei is elvégzik.

A FŐGÁZ a médián keresztül és a következő számlalevél mellé csatolt tájékoztató segítségével népszerűsíti a szolgáltatást. A megrendelés a számlához mellékelt nyomtatványon írásban, a cég internetes honlapján található címre e-mail-ben, a 06/40-474-474-es telefonszámon keresztül telefonon, illetve az ügyfélszolgálati irodákban személyesen is megtehető.

A GÁZŐRZŐK szolgáltatás választásával az otthonok biztonságosságának növelése mellett még fogyasztás is csökkenthető! A szolgáltatásnak fix ára van, amit nem egy összegben, hanem 12 részletben kell kifizetni, miközben a szolgáltatás már az első részlet befizetése után igénybe vehető. Mindenkinek érdekében áll, hogy az energia felhasználó berendezések jobb hatásfokkal működjenek és az ezáltal elérhető megtakarítás realizálható legyen, a készülék-meghibásodások és az ebből származó balesetek száma pedig csökkenjen.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?