14 °C Budapest

Címke: fogaz (18 cikk)

Pénzcentrum | 2012. október 31. 04:56

Új előírás: erre is figyelniük kell az autósoknak

November 1-től kötelező a piacra kerülő gumiabroncsok takarékosságát, tapadását és zaját is címkével jelölni. Bár az objektív összehasonlítás segíthet a választásban, a minőségi új abroncsok ára ugyanakkor emelkedésnek indulhat.

Pénzcentrum | 2012. június 30. 08:02

Újabb előírás: novembertől erre is figyelhetnek a magyar autósok

Az Európai Parlament döntése szerint november 1-től kötelező a piacra kerülő gumiabroncsok takarékosságát, tapadását és zaját is címkével jelölni. Bár az unió tervei szerint így a gépjárművek fogyasztása jelentősen csökkenhet, a minőségi új abroncsok ára ugyanakkor emelkedésnek indulhat.

Pénzcentrum | 2012. május 8. 14:38

Újabb teher a lakástulajoknak: most a kéményekre szállnak rá

Egy friss rendeletmódosítás szerint a kéményseprés díjával megegyező pótdíjat fizethetnek azok a budapesti ingatlantulajdonosok, akik nem engedik be az előre bejelentett időpontban a Fővárosi Kéményseprő-ipari Kft. (FŐKÉTÜSZ) munkatársait. Egy problémás kémény javítása, például bélelése ugyanakkor ennél jóval többe kerülhet.

Pénzcentrum | 2011. június 20. 11:02

Kertes házad van? 5 milliós bírságra számíthatsz, ha...

Itt a nyár és vele együtt a parlagfűszezon is. Július 1-jétől elkezdődnek az ellenőrzések is. Aki nem tesz eleget kötelezettségének, s nem írtja ki saját tulajdonáról a gyomnövényt az 15 ezer forinttól egészen 5 millió forintig terjedő bírságra számíthat.

Pénzcentrum | 2009. június 22. 06:20

Gázszámla - Feladták az utolsó kenetet, vagy van még egy szalmaszál?

A Fővárosi Gázművek Zrt. gondol azokra az ügyfeleire, akiknek a hátraléka sajnálatos módon anyagi okokra vezethető vissza. A szociális rászorultságon túl a fogyatékkal élőket is különböző kedvezmények illetik meg. A szociálisan rászoruló és/vagy fogyatékkal élő fogyasztók kérhetik felvételüket a védendő fogyasztók nyilvántartásába.

Pénzcentrum | 2009. június 10. 12:17

Így csökkentsd a gázszámlád: FŐGÁZ Kártya program indul

A legnagyobb fővárosi gázszolgáltató mostantól hűséges ügyfeleinek jelentős kedvezményeket biztosító FŐGÁZ Kártya programot indít. A Budapest Bank által kibocsátott és a FŐGÁZ arculatához igazított, dombornyomott MasterCard hitelkártyával a gázszolgáltató fogyasztói minden Főgázos számla összegéből 6 százalékot, az összes hazai és külföldi vásárlásuk után pedig 1 százalékot takaríthatnak meg. Az ügyfelek egyszerűsített módon, személyes okmányaik bemutatásával igényelhetik a kártyát.

Pénzcentrum | 2009. április 23. 10:45

Korszerű Otthon Hitel 25 ezer forintos gázszámla jóváírással!

A FŐGÁZ a Magyar Cetelem Bank a ma délelőtti sajtótájékoztatón jelentette be új, lakossági ügyfeleknek kínált szolgáltatását. A Korszerű Otthon Hitel pénzügyi konstrukció célja, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a tudatos energiafelhasználáshoz, illetve energia-megtakarítási törekvéseik megvalósításához.

Pénzcentrum | 2009. január 28. 05:55

Mérgezésveszély! Itt a filléres megoldás a halálos nemtörődömségre!

A FŐGÁZ felmérése szerint aggasztó, hogy a fővárosban található 570 ezer lakossági fogyasztási hely tulajdonosa közül minden negyedik soha sem végezteti el a gázüzemű készülékek karbantartását. A cég felvette a kesztyűt és a hazai gázpiacon megindult verseny által határolt ringbe a szolgáltatások ilyen irányú bővítésével lépnek be.

Pénzcentrum | 2007. december 5. 14:14

Gázár-támogatást szeretnél? Még most kell lépni...

Lassan közeledik a kérelmek beadási határideje azon lakossági fogyasztók részére, akik a teljes 2008-as évre szeretnének szociális gázártámogatásban részesülni. A Fővárosi Gázművek Zrt. lehetőségeihez mérten segítséget szeretne nyújtani Ügyfeleinek a kérelmekkel kapcsolatos tájékozódásban, ezért összefoglaljuk a 2008. évi gázártámogatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.