8 °C Budapest

Képek a világ legdrágább otthonairól: a merészek 20 %-ot is alkudnak!

Pénzcentrum
2008. november 18. 13:00

A Forbes magazin az ügynökségek és az ingatlanközvetítők nyilvános statisztikái alapján összeállította a piacon jelenleg elérhető legdrágább magánlakások listáját. Bár a listák élén található ingatlan vételára forintban kifejezve egy 11 számjegyű összegre rúg, az elmúlt három évben voltak már drágábban kínált otthonok is a listán.

A tíz legdrágább lakóingatlan listája némi átalakuláson ment át az elmúlt hónapokban. A korábban élen álló amerikai pénzember tulajdonában lévő 165 millió dolláros (34,6 milliárd forintos) kaliforniai kastély és a szaúdi herceg érdekeltségéhez tartozó 135 millió dolláros (28,3 milliárd forintos) aspeni téli vendégház nemrégiben lekerült a listáról, mert az eladók meggondolták magukat.

Fleur de Lys


Fleur de Lys (Forrás: Forbes magazin)

A Versailles-i stílusban épült Beverly Hills-i 12 szobás kastély ennek köszönhetően átvette a vezetést a maga 125 millió dolláros (26,2 milliárd forintos) értékével.

Ezzel az árral legutóbb 2005-ben lehetett a lista élén végezni, az akkor Donald Trump által ennyiért kínált Maison de L'Amitie szépséghibája, hogy a vevő 25 millió dolláros (5,2 milliárd forintis) alkut követően 100 millió dollárért (21 milliárd forintért) tett szert az ingatlanra.

A lista csak a nyilvánosan meghirdetett ingatlanokat tartalmazza, de a potenciális vevők szűk köre miatt számos nagy értékű ingatlan zárt értékesítés körében titokban tartott vételáron cserél gazdát. A megkérdezett francia ügynökségek szerint Párizsban több 100 millió dollár (21 milliárd forint) feletti kastélyt is kínálnak, de azok nem szerepelhetnek a listán, mert hotelként tartják őket nyilván.

A zárt eladásra jó példa a francia Riviérán 750 millió dollárért (157,5 milliárd forintért) értékesített luxuspalota, melyet annak idején II. Leopold belga király építtetett. A vevőről annyit sikerült kideríteni, hogy orosz származású, a szerződés egyéb részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Dunnellen Hall


Dunnellen Hall (Forrás: Forbes magazin)

Szintén 125 millió dollárért (26,2 milliárd forintért) kínálják a Connecticut államban, Greenwich-ben fekvő 40 hektáros birtokon található Dunnellen Hall.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A kastély egy gondozott erdő közepén található, az épületet szépen ápolt gyep veszi körbe. A XIX. századi stílusban épült közel kétezer négyzetméter alapterületű, 14 szobás kastélyhoz saját úszómedence is tartozik.


Windlesham, Surrey (Forrás: Forbes magazin)

A harmadik helyezett brit kastély nagyobb, mint a Buckingham Palota. Aki az 58 hektáros birtokon található 103 szobás idilli kastély után érdeklődik, az készüljön fel a 110 millió dollárnak (23,1 milliárd forintnak) megfelelő irányárra.

Az épület belső a legmodernebb mai technológiával van felszerelve, a vevőnek saját 50 fő befogadására alkalmas vetítőszobája is lesz.

A listán jellemzően tengerentúli ingatlanok vannak, de 100 millió dolláros (21 milliárd forintos) vételárral feltűnt egy moszkvai luxusingatlan, valamint 88 millió dollárért (18,5 milliárd forintért) egy a francia Riviérán található kastély. A milliárdosok által kedvelt tengerparti szakaszon nem ritkák a több tízmillió dolláros vételárak, de az ügynökségek szerint a magas kereslet miatt az összeg sokszor csak másodlagos.

Az utóbbi egy év teljesítménye alapján a lista készítői szerint rövidesen bekerülhet egy Brazíliában található ingatlan is top 10-be. A helyi ingatlanügynökségek szerint a brazil gazdaság soha nem teljesített ilyen jól, mint napjainkban, egyre több a jelentős vagyonnal rendelkező brazil állampolgár.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem