Szellemvárosokat szül a válság?

Pénzcentrum
2008. november 14. 14:00

Hívhatnánk a sors fintorának is a válságot, amely az ingatlanpiac szárnyalásával, majd a lufi kipukkadásával kezdődött, bedöntötte szinte az egész pénzpiacot, és most ismét a reálgazdaságot mardossa, ahol milliók veszítik el állásukat, hiteleiket, és így végül lakásukat is. Európán belül talán Nagy-Britanniára igaz leginkább a jelenség, ahol egyes városrészek már ürességtől tátongnak...

Befejezetlen társasházak, bevásárlóközpontok, irodák éktelenkednek a szigetországban városszerte, amit a beruházóknak eszük ágában sincs befejezni, hiszen értékesíteni vajmi kevés esélyük lenne.

Iparági szakértők szerint több mint egymillió ingatlan vár vevőre, de csak minden tizenötödiket lehet eladni reálisan. Ehhez jönnek még a félig elkészült lakások.

Nagy-Britannia egyik legbeépítettebb városa, Birmingham is szint üres, a napi autóforgalom töredéke a korábban megszokottnak, rengetegen eladni kényszerülnek lakásaikat. Egy átlagos lakásért 134 ezer fontot kérnek itt, ami az országos 190 ezer fontos átlagnál jóval alacsonyabb.

Az új építésű társasházi lakásokban szomszédok nélkül élnek a családok, akiket megkímélt a hitelválság, és még az állásuk sem került veszélybe.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 46 056 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 47 150 forintos törlesztőt (THM 15,61%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az építőiparban dolgozók azonban nem sok jóra számíthatnak, hiszen a jelzáloghitelek elapadása miatt nem sok új épületre lesz szükség, jövőre akár 100 ezer alá is csökkenhet az új építések száma. Ilyen alacsony adatot a második világháború óta nem mértek.

Gyász: elhunyt Pál Mihály

Nyolcvanhat éves korában szerdán elhunyt Pál Mihály Munkácsy-díjas szobrászművész - közölte a család csütörtökön.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35