25 °C Budapest

Mi folyik a Bosnyák téren? Átverik a zuglóiakat!

Pénzcentrum
2008. szeptember 2. 09:00

A mai napon hozhatja meg újabb furcsa határozatát az SZDSZ-es vezetésű XIV. kerület képviselő testülete a Magyar Hírlap információi szerint. A lap úgy tudja, hogy a Bosnyák téri projekt előszerződése megkötésre kerülhet, ám ebben már az önkormányzat félmilliárd forint erejéig beszállna a finanszírozásba, holott korábban teljes mértékben a beruházónak kellett volna állnia a költségeket.

A mostani tervek alapján tehát a lengyel tulajdonú ECHO Investment tehát 1,2 milliárdért végezheti el a Bosnyák teret és környékét határoló utak, járdák átépítését, buszmegállók, zebrák, új lámpás közlekedési csomópontok létesítését, a közvilágítás cseréjét, a tereprendezést és a parkosítást.

Mint ismeretes, 2006 nyarán Zugló Önkormányzata csaknem 4 milliárd forintért eladta a 6,8 hektáros területet a lengyel befektetőnek, azóta pedig másról sem lehet hallani, minthogy hamarosan ultramodern városközpont épül. A valóságban persze egyetlen kapavágás sem történt.

A projektnek építészkörökben is igen rossz híre van. A lap információi szerint az eredeti, a nyilvánossággal is megismertetett és a zuglóiak tetszését is elnyerő tervekből szinte semmi nem valósul meg. A nyertes tervet készítő céggel együtt sem működik a beruházó, a kapcsolat kb. 1,5 éve teljesen megszakadt, miután a lengyelek elfogadhatatlan mértékben emelni akarták a beépítést.

Az ECHO Investment tájékoztatása szerint építésre ősszel sem kell számítani: földtani és régészeti vizsgálatokkal, fakivágással és épületbontásokkal telik majd az évszak.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?