-1 °C Budapest

Jön a baba! Hogyan alakítsuk át a lakást?

Pénzcentrum
2008. szeptember 2. 14:30

Nem csak a babaszoba kialakítása okoz fejtörést - az egész lakást át kell alakítani! Ki gondolná, hogy kedvenc műanyag dizájnszéke vagy a sok pénzből újraburkoltatott álomszép lépcsője valójában életveszélyes? Bizony, a kisbabára nem feltétlenül a külvilág, hanem otthonunk jelentheti a legnagyobb veszélyt. A lakás átrendezése sokat segíthet abban, hogy gyermeke elkerülje a kisebb-nagyobb háztartási baleseteket - írja az ingatlanmagazin.com.

Felejtsük el a Barbie-s szekrényt!

Mielőtt azonban belevágnánk a teljes lakás felforgatásába, kezdjük a szórakoztatóbb - és jóval költségesebb - résszel, azaz a babaszoba berendezésével. "Ha időtálló gyerekszobát akarunk tervezni, akkor jobb, ha elfelejtjük a Thomast megidéző ágyat, a Barbie babákat ábrázoló szekrényeket, sőt a Walt Disney rajzfilmfigurák világát, a dinoszaurusz formájú székeket, és a fagylalt színű bútorokat is. Mivel a gyerekek igénye gyorsan változik, biztosak lehetünk benne, hogy ezek a figurák hamar unalmassá válnak, hosszú távon nem praktikusak, és nem is szolgálják a gyermek fejlődését. A gyerekszoba bébi korban a nyugalom és biztonság szigete, 2-10 éves korban a képzelet és fantázia birodalma, kamaszkorban pedig a titkoké" - fogalmazta meg lapunknak Molnár Eszter lakberendező, a Modesign Stúdió vezetője, hogy miért van szükség a gyermekkel együtt változtatható szoba kialakítására. Természetesen a cél nem az, hogy évente cserélgessük a gyerekszoba bútorait, hiszen ezt többségünk nem is engedhetné meg magának. A lényeg, hogy a gyermekszoba berendezését egy átgondolt tervezési folyamat előzze meg.

Tovább a teljes cikkre...

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem