Jön a baba! Hogyan alakítsuk át a lakást?

Pénzcentrum
2008. szeptember 2. 14:30

Nem csak a babaszoba kialakítása okoz fejtörést - az egész lakást át kell alakítani! Ki gondolná, hogy kedvenc műanyag dizájnszéke vagy a sok pénzből újraburkoltatott álomszép lépcsője valójában életveszélyes? Bizony, a kisbabára nem feltétlenül a külvilág, hanem otthonunk jelentheti a legnagyobb veszélyt. A lakás átrendezése sokat segíthet abban, hogy gyermeke elkerülje a kisebb-nagyobb háztartási baleseteket - írja az ingatlanmagazin.com.

Felejtsük el a Barbie-s szekrényt!

Mielőtt azonban belevágnánk a teljes lakás felforgatásába, kezdjük a szórakoztatóbb - és jóval költségesebb - résszel, azaz a babaszoba berendezésével. "Ha időtálló gyerekszobát akarunk tervezni, akkor jobb, ha elfelejtjük a Thomast megidéző ágyat, a Barbie babákat ábrázoló szekrényeket, sőt a Walt Disney rajzfilmfigurák világát, a dinoszaurusz formájú székeket, és a fagylalt színű bútorokat is. Mivel a gyerekek igénye gyorsan változik, biztosak lehetünk benne, hogy ezek a figurák hamar unalmassá válnak, hosszú távon nem praktikusak, és nem is szolgálják a gyermek fejlődését. A gyerekszoba bébi korban a nyugalom és biztonság szigete, 2-10 éves korban a képzelet és fantázia birodalma, kamaszkorban pedig a titkoké" - fogalmazta meg lapunknak Molnár Eszter lakberendező, a Modesign Stúdió vezetője, hogy miért van szükség a gyermekkel együtt változtatható szoba kialakítására. Természetesen a cél nem az, hogy évente cserélgessük a gyerekszoba bútorait, hiszen ezt többségünk nem is engedhetné meg magának. A lényeg, hogy a gyermekszoba berendezését egy átgondolt tervezési folyamat előzze meg.

Tovább a teljes cikkre...

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm