Velencét is lekoppintják az arabok: olasz mesterek kopácsolnak Dubaiban!

Pénzcentrum
2008. augusztus 14. 18:00

A dubai beruházók egy olasz művészettörténészt és csapatát kérték fel az egyik velencei mintára felépítendő partszakasz hitelességének ellenőrzésére a munkálatok során. Az olasz kultúrában, történelemben, és a velencei építészeti stílusban rendkívül jártas szakember ellenőrzi majd az építkezés során a valósághű kivitelezést.

A nemrégiben kinevezett Daniele Morelli professzor Toszkánában született és a tekintélyes hírnévvel rendelkező firenzei Academia delle Belle Artiban végezte tanulmányait. A megrendelők az ő tapasztalatait kívánják végrehajtani a Dubai Sport City névre keresztelt városrész római és velencei építészeti stílusnak megfelelő kialakítása során.


Velencét is lemásolják Dubaiban!
Már a tervezési fázisban kikérték a professzor tanácsait, hogy a beruházás minden tekintetben megfelelően testesítse meg a velencei építészeti megoldásokat és a legjavát adja vissza annak, amit az olasz városban megcsodálhatnak a turisták. A megbízók eleinte úgy gondolták, hogy igazán nehéz lesz a feladat megoldására alkalmas személyt találni, de amikor Morellit megismerték, minden kétségük szertefoszlott.

Az arabok jól tudják, hogy Velence miért varázsolja el az oda látogatókat, véleményük szerint ez az egyik legszebb város a világon. Az emberek egy helyen találkozhatnak olyan történelmi, kulturális és építészeti csodákkal, amelyek egész életükben hatással lesznek rájuk. A Dubai lakosok igazán hálával tartoznak a professzornak és a tervezőknek, hogy ezt az emberkéz alkotta remekművet elhozzák az ő városukba.

Az épületegyüttes egyaránt magába foglal lakó- és kereskedelmi ingatlanokat, de kialakítanak éttermeket, kávézókat és a Riviérára emlékeztető part menti sétányokat is. Az olasz mesternek nem ez az első dubai munkája, már korábban is dolgozott együtt az Emirátusokból való megbízókkal. A professzor a kivitelezőkkel szorosan együttműködve dolgozik, a terület hűen tükrözze a velencei stílust.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?