17 °C Budapest

Velencét is lekoppintják az arabok: olasz mesterek kopácsolnak Dubaiban!

Pénzcentrum
2008. augusztus 14. 18:00

A dubai beruházók egy olasz művészettörténészt és csapatát kérték fel az egyik velencei mintára felépítendő partszakasz hitelességének ellenőrzésére a munkálatok során. Az olasz kultúrában, történelemben, és a velencei építészeti stílusban rendkívül jártas szakember ellenőrzi majd az építkezés során a valósághű kivitelezést.

A nemrégiben kinevezett Daniele Morelli professzor Toszkánában született és a tekintélyes hírnévvel rendelkező firenzei Academia delle Belle Artiban végezte tanulmányait. A megrendelők az ő tapasztalatait kívánják végrehajtani a Dubai Sport City névre keresztelt városrész római és velencei építészeti stílusnak megfelelő kialakítása során.


Velencét is lemásolják Dubaiban!
Már a tervezési fázisban kikérték a professzor tanácsait, hogy a beruházás minden tekintetben megfelelően testesítse meg a velencei építészeti megoldásokat és a legjavát adja vissza annak, amit az olasz városban megcsodálhatnak a turisták. A megbízók eleinte úgy gondolták, hogy igazán nehéz lesz a feladat megoldására alkalmas személyt találni, de amikor Morellit megismerték, minden kétségük szertefoszlott.

Az arabok jól tudják, hogy Velence miért varázsolja el az oda látogatókat, véleményük szerint ez az egyik legszebb város a világon. Az emberek egy helyen találkozhatnak olyan történelmi, kulturális és építészeti csodákkal, amelyek egész életükben hatással lesznek rájuk. A Dubai lakosok igazán hálával tartoznak a professzornak és a tervezőknek, hogy ezt az emberkéz alkotta remekművet elhozzák az ő városukba.

Az épületegyüttes egyaránt magába foglal lakó- és kereskedelmi ingatlanokat, de kialakítanak éttermeket, kávézókat és a Riviérára emlékeztető part menti sétányokat is. Az olasz mesternek nem ez az első dubai munkája, már korábban is dolgozott együtt az Emirátusokból való megbízókkal. A professzor a kivitelezőkkel szorosan együttműködve dolgozik, a terület hűen tükrözze a velencei stílust.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem