Tudod, kinek van kulcsa a lakásodhoz? A britek többsége nem...

Pénzcentrum
2008. augusztus 6. 16:00

Egy biztosítótársaság által végzett felmérés szerint több mint egymillió brit háztartás egyáltalán nem rendelkezik tartalék lakáskulccsal, vagy ami még aggasztóbb, nem tudja, hogy ha van is ilyenje, azt hol tárolja. További fél millió lakástulajdonosnak pedig fogalma sincs, hogy létezik-e a sajátján kívül további kulcs a lakásához, például korábbi lakók, az építtető, vagy mondjuk a takarító birtokában.

A tanulmány alapján mintegy 100 millió brit lakáshoz tartozó tartalék kulcs lehet "forgalomban", mivel egy átlagos brit háztartás tagjai összesen négy kulccsal rendelkezik. A legtöbb a gyereknél van, köztük olyanoknál is, akik már kirepültek a családi fészekből, szintén sok kulcs található nagyszülőknél, de még a szomszédoknál is.


A megkérdezettek közül majdnem 700 ezren bevallották, hogy el sem kérték a korábbi lakóktól, azok szomszédjaitól, vagy az ingatlanközvetítőtől a kulcsot, így nekik fogalmuk sem lehet arról, hogy valójában kiknek áll módjában bármikor bemenni a lakásukba.

Ez már csak azért is különösen fontos, mert egy esetleges betörés esetén, ha bizonyítható, hogy nem játunk el körültekintően lakásunk ügyében - magyarul előfordulhat, hogy más is rendelkezik lakáskulccsal ingatlanunkhoz - úgy akár érvényét is veszítheti biztosításunk. Így aztán, ha csak a gyanúja is felmerül ennek a lehetőségnek, jobb ha inkább lecseréljük a zárszerkezetet.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 3. péntek
Tímea, Irma
18. hét
Május 3.
Paranormal nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem