13 °C Budapest

Még mindig igazi Társak a Házban

Pénzcentrum
2008. június 16. 15:04

Az Allianz idén ötéves Társ a Házban lakóközösség-építő pályázatára - a korábbi évekhez hasonlóan - közel 250 pályázatot küldtek a lakóközösségek; a lelkesedés tehát mindkét oldalról töretlen.

A várakozásoknak megfelelően a három megszokott (Játszó, Zöld, Közös) kategória mellett a 2007-ben újként bevezetett Gondoskodó programra érkezett a legtöbb pályázat. Az évfordulóra a pályázatot kiíró Allianz Hungária a kategória-díjakat 3.000.000 forintra emelte, újdonságként pedig az Allianz Bank különdíjat szavazott meg.

A rendkívül ötletes és szeretettel kidolgozott pályázatok között a népszerű Játszó kategóriában hajdúszoboszlói, tatabányai és budapesti közösségek nyertek. Az itt élő gyerekek új játszóhelyeknek vagy a meglévő, már elavult játszótér biztonságos megújításának örülhetnek 2008-ban.

Az öt év alatt benyújtott pályázatok számát tekintve - több mint 40%-kal - még mindig a Zöld program vezeti a listát. Idén egy miskolci, egy tatabányai és három budapesti lakóközösség kapott támogatást parkosításra, kerti vízelvezetés megoldására, kövezett belső udvar "felvirágoztatására", kerti bútorok beszerzésére.

A Közös programban 7 város lakóközössége valósíthatja meg a lakók kikapcsolódását szolgáló terveit, amelyeket kerti pihenők és sütögetőhelyek kiépítésére nyújtottak be. Most Dunaújváros, Várpalota, Szerencs, Győr, Romhány, Veszprém és Budapest egy-egy lakóközössége lett díjazott.

Az idén a legtöbb pályázatot ismét a Gondoskodó program vonzotta. Az előző évhez hasonlóan a kaputelefon-rendszer kiépítése mellett sok esetben pályáztak a lakók lépcsőházak csúszásmentesítésére, járda, kerítés kiépítésére, kapuk-bejárati ajtók biztonságosabbá tételére. Támogatást nyert Dunaújváros, Győr, Mosonmagyaróvár illetve Budapest két lakóközössége. Az egyik legérdekesebb pályamű egy a környezeti terhelést csökkentő szemétprés beszerzésére vonatkozott, de az autók biztonságosabb kihajtását segítő közlekedési tükör felszerelése is szerepelt a témák között.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A díjazottak közül négy társasházzal több kategóriában is találkozhatunk ötletes és a zsűri számára meggyőző terveiknek köszönhetően. Így lakóközösségük teljességgel megújul, környezetük a kerttől a játék- lehetőségeken át a biztonságig nagy változáson megy majd keresztül.

Az Allianz Bank különdíját egy budapesti, VIII. kerületi bérház kapta, a kövezett, zárt belsőudvar virágosítására, padok, növények kihelyezésére. Ez remélhetőleg követendő például szolgál majd a tipikus budapesti belvárosi körfolyosós házaknak is.

A pályázat ötödik éve bizonyítja, hogy sok olyan összetartó lakóközösség létezik, akik hajlandóak összefogni, időt és energiát áldozni a közös együttélés javításáért és a gondozott környezet fenntartásáért. Ezért pályázatunkat terveink szerint 2009-ban ismét kiírjuk; az évek során megvalósult pályázatok azonban addig is megtekinthetők honlapunkon, a www.allianz.hu címen.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?