5 °C Budapest

A kormányzati negyeddel együtt az áremelkedés is elmarad

Pénzcentrum
2008. január 8. 16:12

Szertefoszlani látszanak azon eladók reményei, akik a kormányzati negyedre hivatkozva próbálták felárazva eladni a tervezett beruházás közelében lévő ingatlanaikat, bár az áremelkedési lufi egyszer már kipukkadt: tavaly, amikor bejelentették a helyszínt, a várakozások ellenére nem indult meg a befektetők rohama, a mostani döntés következtében pedig valószínűleg ez egyelőre el is marad - áll a Duna House gyorselemzésében.

A XIII. és a VI. kerület érintett részein tavaly a helyszín bejelentésének hírére - spekulálva az erősődő vásárlási és befektetési kedvre - egyesek akár 20-30%-os ártöbblettel, vagy akár még magasabbal próbálták értékesíteni eladó lakásaikat. Ugyanakkor talán éppen azért, mert szinte azonnal kiderült, hogy nem indult meg a sorbanállás az ingatlanokért, az eladók nagyobb része próbált reális árszinten maradni - akik azonban emeltek, most minden valószínűség szerint kénytelenek lesznek visszatérni a piaci árszintre. Voltak olyanok is, akik kifejezetten csak a negyed építése miatt "most vagy soha" jeligével léptek ki a piacra ingatlanukkal - ez a réteg azonban minden bizonnyal hamar eltűnik majd.

A környéken található lakásokat holnaptól már nehéz lesz "kormányzati negyed közelében" szlogennel hirdetni, azonban az eladóknak nem kell feltétlenül aggódniuk: ez a városrész hosszú évek óta kedvelt mind a használt, mind pedig az új építésű lakásokat vásárolni kívánók körében, felmérések szerint a vásárolni kívánók több, mint 30%-a költözne szívesen ezekbe az utcákba. A használt lakások ára ezen a területen jellemzően 280-330.00 forint környékén mozog (természetesen eltérések elképzelhetőek lakásmérettől és elhelyezkedéstől függően ez lehet alacsonyabb, vagy akár jóval magasabb is), míg az új építésű lakások átlagos négyzetméterára általában 360-370.000 forint környékén alakul.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem