Januártól 5-10 százalékkal többet fizethetünk gázra!

Pénzcentrum
2007. december 4. 10:00

A kormány a nemzetközi áremelkedésre hivatkozva januártól emeli a gáz árát is, ám az ellenzék szerint a döntés megalapozatlan, ráadásul a korábbi nemzetközi árcsökkenések esetén a kormány nem csökkentette a gázárakat - írja a Magyar Hírlap.

Azok esetén, akik nem kapnak támogatást, körül-belül 5 százalékos emelkedésre lehet számítani, miközben a támogatottak esetén ez elérheti a 8-11 százalékot is. Ennek az az oka, hogy nem csak az ára változnak, hanem a támogatási rendszer is.

A támogatások iránti kérelmek már érkeznek, a legtöbb igénylés eddig a Dél-Alföldön található megyékből érkezett. Összesen a Magyar Államkincstárhoz beérkezett kérelmek száma november 23-ig elérte a 110 ezret, a dél-alföldi régió ebből 39 ezret.

A MÁK eddig minden olyan családnak kipostázta az igénylőlapot, aki idén is kapott támogatást. Az új igénylők pedig a lakóhelyük szerinti kincstári irodákban, vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatán kérhetnek igénybejelentőt, de egyszerűbben is megoldható a dolog, ugyanis már internetről is letölthető, a Magyar Államkincstár és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról...

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 24. kedd
Eszter, Eliza
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?