Januártól 5-10 százalékkal többet fizethetünk gázra!

Pénzcentrum
2007. december 4. 10:00

A kormány a nemzetközi áremelkedésre hivatkozva januártól emeli a gáz árát is, ám az ellenzék szerint a döntés megalapozatlan, ráadásul a korábbi nemzetközi árcsökkenések esetén a kormány nem csökkentette a gázárakat - írja a Magyar Hírlap.

Azok esetén, akik nem kapnak támogatást, körül-belül 5 százalékos emelkedésre lehet számítani, miközben a támogatottak esetén ez elérheti a 8-11 százalékot is. Ennek az az oka, hogy nem csak az ára változnak, hanem a támogatási rendszer is.

A támogatások iránti kérelmek már érkeznek, a legtöbb igénylés eddig a Dél-Alföldön található megyékből érkezett. Összesen a Magyar Államkincstárhoz beérkezett kérelmek száma november 23-ig elérte a 110 ezret, a dél-alföldi régió ebből 39 ezret.

A MÁK eddig minden olyan családnak kipostázta az igénylőlapot, aki idén is kapott támogatást. Az új igénylők pedig a lakóhelyük szerinti kincstári irodákban, vagy az önkormányzat ügyfélszolgálatán kérhetnek igénybejelentőt, de egyszerűbben is megoldható a dolog, ugyanis már internetről is letölthető, a Magyar Államkincstár és a Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapjáról...

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 6. kedd
Norbert, Cintia
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?