16 °C Budapest

Változnak a gázártámogatás szabályai, kevesebb támogatást folyósítanak...

Pénzcentrum
2007. november 14. 09:15

Idén újra kell igényelni mindenkinek a gázár támogatást, még azoknak is akik idén már kaptak. 2007-ben 1,6 millió fogyasztó kapott támogatást, viszont 2008-tól változnak a szabályok, ami nem lehet tudni, hogy merre befolyásolja majd az igénylők számát - írja a Magyar Hírlap.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A 4 jövedelemkategória jövőre is megmarad, a támogatás egy évre szól, és háztartások igényelhetik. A jövedelemsávok határai viszont emelkednek, de az éves gázfogyasztás mértéke 3 ezerről 2 ezer köbméterre csökken, nagycsaládosok esetén pedig 5 ezerről 4 ezerre.

Megszűnik emellett a visszamenőlegesség, vagyis aki azt szeretné, hogy folyamatosan kapja a támogatást, még idén be kell adnia az új igénylőlapot. A két magasabb jövedelmi sávban viszont csökken a támogatás mértéke.

Az alsó kategóriába akkor tartozik valaki, ha az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem kevesebb mint 54 260 forint. A felső pedig 94 955 forintos korlátot támaszt, így ha magasabb az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem, akkor nem kap támogatást a fogyasztó.

Azok akik idén kaptak támogatást, a Magyar Államkincstár automatikusan postázza az új igénylőlapot. Ha a kincstár a beérkezett igénylést elfogadta, akkor értesíti a fogyasztót, és a szolgáltatót is, aki ez alapján érvényesíti a támogatásokat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20