3 °C Budapest

Változnak a gázártámogatás szabályai, kevesebb támogatást folyósítanak...

Pénzcentrum
2007. november 14. 09:15

Idén újra kell igényelni mindenkinek a gázár támogatást, még azoknak is akik idén már kaptak. 2007-ben 1,6 millió fogyasztó kapott támogatást, viszont 2008-tól változnak a szabályok, ami nem lehet tudni, hogy merre befolyásolja majd az igénylők számát - írja a Magyar Hírlap.

A 4 jövedelemkategória jövőre is megmarad, a támogatás egy évre szól, és háztartások igényelhetik. A jövedelemsávok határai viszont emelkednek, de az éves gázfogyasztás mértéke 3 ezerről 2 ezer köbméterre csökken, nagycsaládosok esetén pedig 5 ezerről 4 ezerre.

Megszűnik emellett a visszamenőlegesség, vagyis aki azt szeretné, hogy folyamatosan kapja a támogatást, még idén be kell adnia az új igénylőlapot. A két magasabb jövedelmi sávban viszont csökken a támogatás mértéke.

Az alsó kategóriába akkor tartozik valaki, ha az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem kevesebb mint 54 260 forint. A felső pedig 94 955 forintos korlátot támaszt, így ha magasabb az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem, akkor nem kap támogatást a fogyasztó.

Azok akik idén kaptak támogatást, a Magyar Államkincstár automatikusan postázza az új igénylőlapot. Ha a kincstár a beérkezett igénylést elfogadta, akkor értesíti a fogyasztót, és a szolgáltatót is, aki ez alapján érvényesíti a támogatásokat.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?