Meglepő és mulatságos: gázár támogatás nélkül

Pénzcentrum
2007. január 5. 08:30

Eddig több mint 1,2 millióan igényeltek gázártámogatást. Korántsem biztos azonban, hogy mindannyian nyugodtan nézegethetik majd februárban az év első hónapjáról érkező gázszámlájukat. Elképzelhető ugyanis, hogy a hibátlanul kitöltött igénylőlap és a betartott határidő ellenére semmilyen támogatást nem írnak majd jóvá a számlán - írja a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Korántsem biztos ugyanis, hogy a társaságok végezni tudnak a megújuló számlázási rendszer miatt szükségessé váló informatikai és infrastrukturális fejlesztésekkel. A szolgáltatók képviselői a lapnak kiemelték azonban, ha így is történne, a támogatás akkor sem veszik el, hiszen ha március 31-ig beérkezik az igénylés, akkor visszamenőleg, január 1-jétől érvényesítik a szubvenciót.

A támogatási rendszerhez kapcsolódó szoftverfejlesztés költsége a szolgáltatóknál országos szinten több száz millió forintra rúg, s a cégeknél összességében további jelentős létszámbővítést is szükségessé tesz. Ebből adódóan nem csak egyszeri kiadásról, hanem tartós költségnövekedésről van szó.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 26. 17:09