Újabb sziget a piacon - 2,3 milliárdért viheti, aki tudja

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 16:00

Új sziget került az egyébként állandó kínálattal rendelkező szigetpiacra, ahol a tehetősebbek adózhatnak a ma már divatnak mondható hobbinak, melyet a tengerövezte szárazföldek felvásárlása jelent. Az igazi újdonság a Kanári-szigetekről elhíresült szigetcsoport egyik apró tagja, a Montana Clara.

A paradicsom egy darabjáért azonban annak ellenére is borsos árat kér a jelenlegi tulajdonos spanyol kormány, hogy a szigeten építési tilalom van, mivel az Chinijo szigetvilág nemzeti park részét alkotja.

A tulajdonos számára összesen egy 25 négyzetméteres apró ház áll rendelkezésére, így igazi valóságában élvezheti a vulkánsziget természetes öbleinek, és trópusi erdőinek szépségét. A természet lágy ölének ára azonban igencsak magas, a leendő tulajdonosnak közel 2,3 milliárd forintjába kerül majd álmainak megvalósítása.

A sziget értékesítésével megbízott ügynökség nyilatkozata szerint már van komoly érdeklődő 2,7 négyzetkilométernyi édenre, a környezetvédők azonban azt szeretnék, hogy a legdélibb spanyol tartomány közelében található szigetet, a szinte teljesen érintetlen természet megóvása érdekében a spanyol kormány sajátítsa ki.

Ez a lehetőség azonban a jelek szerint nem tartja vissza az érdeklődőket, a jelenlegi tulajdonos pedig ígérete szerint annak adja a szigetet, aki a legtöbbet fizeti ki érte.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16