15 °C Budapest

Újabb sziget a piacon - 2,3 milliárdért viheti, aki tudja

Pénzcentrum
2007. augusztus 31. 16:00

Új sziget került az egyébként állandó kínálattal rendelkező szigetpiacra, ahol a tehetősebbek adózhatnak a ma már divatnak mondható hobbinak, melyet a tengerövezte szárazföldek felvásárlása jelent. Az igazi újdonság a Kanári-szigetekről elhíresült szigetcsoport egyik apró tagja, a Montana Clara.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A paradicsom egy darabjáért azonban annak ellenére is borsos árat kér a jelenlegi tulajdonos spanyol kormány, hogy a szigeten építési tilalom van, mivel az Chinijo szigetvilág nemzeti park részét alkotja.

A tulajdonos számára összesen egy 25 négyzetméteres apró ház áll rendelkezésére, így igazi valóságában élvezheti a vulkánsziget természetes öbleinek, és trópusi erdőinek szépségét. A természet lágy ölének ára azonban igencsak magas, a leendő tulajdonosnak közel 2,3 milliárd forintjába kerül majd álmainak megvalósítása.

A sziget értékesítésével megbízott ügynökség nyilatkozata szerint már van komoly érdeklődő 2,7 négyzetkilométernyi édenre, a környezetvédők azonban azt szeretnék, hogy a legdélibb spanyol tartomány közelében található szigetet, a szinte teljesen érintetlen természet megóvása érdekében a spanyol kormány sajátítsa ki.

Ez a lehetőség azonban a jelek szerint nem tartja vissza az érdeklődőket, a jelenlegi tulajdonos pedig ígérete szerint annak adja a szigetet, aki a legtöbbet fizeti ki érte.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00