0 °C Budapest

Egy paradicsomi táj, egy új esély - hol szakíthatsz a legnagyobbat?

Pénzcentrum
2007. július 20. 15:00

Valóra vált a mauritiusi álom, több évtizedes hallgatás után ugyanis az Indiai-óceánon található szigetállam kormánya végre feloldotta a külföldiekre vonatkozó vásárlási tilalmat, bár az engedmény csupán korlátozott számú ingatlanra vonatkozik.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A mauritiusi kormány körülbelül 3000 ingatlanra adott ki építési engedélyt, természetesen mindegyik egy szigorúan ellenőrzött fejlesztés keretében fog felépülni. A kormánynak ugyanis nem célja, hogy a jelenleg még gyakorta kihalt tengerpartot nyüzsgő turisztikai célponttá változtassa.

A vásárlói kör beszűkítését célozza az a rendelet is, mely értelmében 500 ezer dollár, vagyis 89 millió forint alatt nem lehet majd ingatlant értékesíteni a szigeteken. A hatalmas összeg ellenére azonban befektetői szemmel is kedvezőnek ígérkezik az új lehetőség.

Az egyik amerikai fejlesztő által épített golf-komplexumban például csupán néhány órára volt szükség ahhoz, hogy az első ütem ingatlanjai elkeljenek, annak ellenére hogy az árak rendkívül magasak. Az apartmanok ára alapterülettől függően 650 ezer és 1,5 millió dollár, azaz 115,5 és 266 millió forint között változik. A golfpálya mellett található villákért ezzel szemben akár ennek kétszeresét, vagyis 3 millió dollárt is elkérhetnek.

Természetesen az árak nagysága a kisbefektetők nagy részét kizárja a vásárlói körből, a kormány azonban nem érte be ennyivel, további biztonsági elemmel gátolja az árak emelkedéséből hasznot realizálni szándékozó befektetők megjelenését.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Mindenkinek, aki ingatlant szeretne vásárolni Mauritiuson ki kell fizetnie a 70 ezer dolláros vagyonszerzési illetéket, amely egy 3 milliós villa esetében nem jelent jelentős többletkiadást, annál inkább visszafoghatja a szerencse vadászokat egy kisebb apartmannál.

A brit szakértők a magas illeték ellenére is jó befektetési lehetőséget látnak a szigetországban, de mindenképpen hosszú távon javasolják csak az ingatlanvásárlást. A gyors haszonért azonban kárpótolja a türelmes befektetőket a fejlesztők által ajánlott visszabérlési konstrukció.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06