Egy paradicsomi táj, egy új esély - hol szakíthatsz a legnagyobbat?

Pénzcentrum
2007. július 20. 15:00

Valóra vált a mauritiusi álom, több évtizedes hallgatás után ugyanis az Indiai-óceánon található szigetállam kormánya végre feloldotta a külföldiekre vonatkozó vásárlási tilalmat, bár az engedmény csupán korlátozott számú ingatlanra vonatkozik.

A mauritiusi kormány körülbelül 3000 ingatlanra adott ki építési engedélyt, természetesen mindegyik egy szigorúan ellenőrzött fejlesztés keretében fog felépülni. A kormánynak ugyanis nem célja, hogy a jelenleg még gyakorta kihalt tengerpartot nyüzsgő turisztikai célponttá változtassa.

A vásárlói kör beszűkítését célozza az a rendelet is, mely értelmében 500 ezer dollár, vagyis 89 millió forint alatt nem lehet majd ingatlant értékesíteni a szigeteken. A hatalmas összeg ellenére azonban befektetői szemmel is kedvezőnek ígérkezik az új lehetőség.

Az egyik amerikai fejlesztő által épített golf-komplexumban például csupán néhány órára volt szükség ahhoz, hogy az első ütem ingatlanjai elkeljenek, annak ellenére hogy az árak rendkívül magasak. Az apartmanok ára alapterülettől függően 650 ezer és 1,5 millió dollár, azaz 115,5 és 266 millió forint között változik. A golfpálya mellett található villákért ezzel szemben akár ennek kétszeresét, vagyis 3 millió dollárt is elkérhetnek.

Természetesen az árak nagysága a kisbefektetők nagy részét kizárja a vásárlói körből, a kormány azonban nem érte be ennyivel, további biztonsági elemmel gátolja az árak emelkedéséből hasznot realizálni szándékozó befektetők megjelenését.

Mindenkinek, aki ingatlant szeretne vásárolni Mauritiuson ki kell fizetnie a 70 ezer dolláros vagyonszerzési illetéket, amely egy 3 milliós villa esetében nem jelent jelentős többletkiadást, annál inkább visszafoghatja a szerencse vadászokat egy kisebb apartmannál.

A brit szakértők a magas illeték ellenére is jó befektetési lehetőséget látnak a szigetországban, de mindenképpen hosszú távon javasolják csak az ingatlanvásárlást. A gyors haszonért azonban kárpótolja a türelmes befektetőket a fejlesztők által ajánlott visszabérlési konstrukció.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17