2 °C Budapest

Hatalmas nyomás az ingatlanpiacon - itt már a ...

Pénzcentrum
2007. július 5. 15:00

Ami az egyik félnek öröm, az a másiknak üröm. Különösen igaz ez a szárnyaló ingatlanpiacok esetében, ahol a befektetési céllal vásárolt ingatlanok kiemelkedő hozamszerzési lehetőséget biztosítanak, miközben az ott élők egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, és a saját lakásról szőtt álmok is szép lassan semmivé foszlanak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hasonló jelenség tanúi lehetnek az ausztrálok is, ahol a jelentős mértékben megnövekedett kereslet hatására megindult árszínvonal emelkedési hullám már a lakosság ingatlanhoz jutási lehetőségeit veszélyezteti. A miniszterelnök ezért arra szólította fel a tagállamokat, hogy további területek parcellázzanak fel a rohamléptekben emelkedő árak megfékezésének érdekében.

Az ausztrál ingatlanszövetség elnöke szerint azonban a megoldás korántsem ennyire egyszerű, mert az eddig elfojtott kereslet sokkalta nagyobb a becsültnél, az újépítésű ingatlanok megjelenésével pedig ez a réteg is megjelenik majd a piacon, amely továbbra is nyomás alatt fogja tartani az árakat.

Emellett a következő év elején két lépésben alapkamat-emelés is várható, amely tovább rontja majd a lakosság ingatlanhoz jutásának esélyeit, hiszen jelentős mértékben megnöveli a jelzáloghitel költségeit, amely további fogyasztókat szorít majd ki a piacról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59