7 °C Budapest

Hatalmas nyomás az ingatlanpiacon - itt már a ...

Pénzcentrum
2007. július 5. 15:00

Ami az egyik félnek öröm, az a másiknak üröm. Különösen igaz ez a szárnyaló ingatlanpiacok esetében, ahol a befektetési céllal vásárolt ingatlanok kiemelkedő hozamszerzési lehetőséget biztosítanak, miközben az ott élők egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, és a saját lakásról szőtt álmok is szép lassan semmivé foszlanak.

Hasonló jelenség tanúi lehetnek az ausztrálok is, ahol a jelentős mértékben megnövekedett kereslet hatására megindult árszínvonal emelkedési hullám már a lakosság ingatlanhoz jutási lehetőségeit veszélyezteti. A miniszterelnök ezért arra szólította fel a tagállamokat, hogy további területek parcellázzanak fel a rohamléptekben emelkedő árak megfékezésének érdekében.

Az ausztrál ingatlanszövetség elnöke szerint azonban a megoldás korántsem ennyire egyszerű, mert az eddig elfojtott kereslet sokkalta nagyobb a becsültnél, az újépítésű ingatlanok megjelenésével pedig ez a réteg is megjelenik majd a piacon, amely továbbra is nyomás alatt fogja tartani az árakat.

Emellett a következő év elején két lépésben alapkamat-emelés is várható, amely tovább rontja majd a lakosság ingatlanhoz jutásának esélyeit, hiszen jelentős mértékben megnöveli a jelzáloghitel költségeit, amely további fogyasztókat szorít majd ki a piacról.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 5. hétfő
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?