12 °C Budapest

75 ezerért eladja a fejed fölül a házat a Tesco!

Pénzcentrum
2007. július 3. 13:00

A világ második legnagyobb kiskereskedője, a brit Tesco a jelek szerint továbbra sem áll le tevékenységi palettájának szélesítésével, legújabb vállalkozásként ugyanis az ingatlanközvetítői piacot vette célba a szigetországban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Tesco egy webes felületen bármely magánszemély számára lehetőséget biztosít, hogy elhelyezze hirdetését, rendelkezésre bocsát egy Tescós Eladó táblát, amit ki lehet helyezni az ingatlanra, valamint online és telefonos szolgáltatása révén az érdeklődők és ajánlatok kezelését is megkönnyíti.

Míg a brit piacon tevékenykedő közvetítők 1-3%-os jutalékért dolgoznak, addig a Tesco 199 fontot kér szolgáltatásaiért.

A hírek szerint a Tesco a Fish4Homes ingatlangyűjtő oldallal működik együtt, számos piaci szereplő ugyanis kikosarazta, mivel sokan abból élnek, hogy csak az ingatlanközvetítők hirdetéseit jelenítik meg díj ellenében, magánszemély eladók ajánlataival így nem vegyülhet az általuk megjelenített tartalom.

A Tesco.com vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy modelljük megvalósításával több piaci szereplő is próbálkozott már, eddig azonban senkinek nem sikerült maradandót alkotni a piacon lévő közvetítők ellenállása miatt. A Tesco vélhetően piaci pozícióját és márkanevét kihasználva nagyobb sikerrel járhat.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20