27 °C Budapest

Lakásárak: mennyit fizettek a két végletért?

Pénzcentrum
2007. június 25. 11:00

A Napi Gazdaság által megkérdezett ingatlanközvetítő hálózatok adatbázisából kiderül, továbbra is igaz az az általános elképzelés, miszerint a legdrágább ingatlanok Budapesten, a legolcsóbbak pedig vidéken találhatók.

Az elmúlt 12 hónap tranzakcióit vizsgáló körképben csupán két vidéki ingatlan került fel a legmagasabb áron értékesített ingatlanok listájára: egy keszthelyi telek, a rajta lévő 962 négyzetméteres felépítménnyel, melyet a Re/Max értékesített, s amely összesen 380 millió forintért talált új gazdára, és egy balatonszárszói üdülő, mely az Otthon Centrumon keresztül találta meg új tulajdonosát 122 millió forintért.


 


A legolcsóbb lakások ezzel szemben, az egész ország területén működő Otthon Centrum adatbázisát tekintve, kivétel nélkül vidéken találhatóak. A listát vezető ingatlan a magyar-horvát határon található zsákfaluban Marócon található, és 12 ezer forintos négyzetméteráron kelt el alig 1 nap leforgása alatt.


 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Budapesten a legkedvezőbb áron a Petőfi utcában vásárolhattunk volna, tudhattuk meg a Re/Maxtól, itt összesen 8,5 millió forintért kelt el egy 46 négyzetméteres ingatlan, vagyis alig 184 ezer forintos négyzetméteráron.

Ha azonban éppen ellenkezőleg a legigényesebb környezetet kerestük volna, akkor igényeinknek a Duna House ajánlatai közül egy Klauzál téri ingatlan felelt volna meg, amely nem kevesebb mint 500 ezer forintos négyzetméteráron talált új gazdára, de szóba jöhettek volna az A1 által forgalmazott Dorottya utcai fejlesztés lakásai is.


A lista természetesen nem teljes, hiszen nem tartalmazza az össze Magyarországon elkelt ingatlant az elmúlt időszakból, főként azon információk maradtak ki a rostából, amelyek kifejezetten a prémiumkategóriára vonatkoznak.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?