Lakásárak: mennyit fizettek a két végletért?

Pénzcentrum
2007. június 25. 11:00

A Napi Gazdaság által megkérdezett ingatlanközvetítő hálózatok adatbázisából kiderül, továbbra is igaz az az általános elképzelés, miszerint a legdrágább ingatlanok Budapesten, a legolcsóbbak pedig vidéken találhatók.

Az elmúlt 12 hónap tranzakcióit vizsgáló körképben csupán két vidéki ingatlan került fel a legmagasabb áron értékesített ingatlanok listájára: egy keszthelyi telek, a rajta lévő 962 négyzetméteres felépítménnyel, melyet a Re/Max értékesített, s amely összesen 380 millió forintért talált új gazdára, és egy balatonszárszói üdülő, mely az Otthon Centrumon keresztül találta meg új tulajdonosát 122 millió forintért.


 


A legolcsóbb lakások ezzel szemben, az egész ország területén működő Otthon Centrum adatbázisát tekintve, kivétel nélkül vidéken találhatóak. A listát vezető ingatlan a magyar-horvát határon található zsákfaluban Marócon található, és 12 ezer forintos négyzetméteráron kelt el alig 1 nap leforgása alatt.


 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,01% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,15%; a K&H Banknál 9,23%,  az Erste Banknál pedig 9,63%; míg a MagNet Banknál 9,71%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit  is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Budapesten a legkedvezőbb áron a Petőfi utcában vásárolhattunk volna, tudhattuk meg a Re/Maxtól, itt összesen 8,5 millió forintért kelt el egy 46 négyzetméteres ingatlan, vagyis alig 184 ezer forintos négyzetméteráron.

Ha azonban éppen ellenkezőleg a legigényesebb környezetet kerestük volna, akkor igényeinknek a Duna House ajánlatai közül egy Klauzál téri ingatlan felelt volna meg, amely nem kevesebb mint 500 ezer forintos négyzetméteráron talált új gazdára, de szóba jöhettek volna az A1 által forgalmazott Dorottya utcai fejlesztés lakásai is.


A lista természetesen nem teljes, hiszen nem tartalmazza az össze Magyarországon elkelt ingatlant az elmúlt időszakból, főként azon információk maradtak ki a rostából, amelyek kifejezetten a prémiumkategóriára vonatkoznak.

Így szerezheted meg az első 100 vevőd

Egy új vállalkozás indítása vagy egy új termék bevezetése mindig izgalmas, de ugyanakkor kihívásokkal teli időszakot jelent az üzleti életben.

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 11. vasárnap
Barnabás
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. június 10. 19:16