21 °C Budapest

Fizess többet, hogy ne kelljen sorbanállnod!

Pénzcentrum
2007. június 25. 05:40

Mit kell fizetni? Lakásvásárlás, ingatlanfedezetű hitel... Ha valamelyiken már túlestél, egyáltalán nem ismeretlen a számodra a Földhivatal intézménye, s az azzal járó hercehurca, az idegesítő sorbanállás. Azonban ma már rengeteg cég szakosodott kényelmünket kiszolgálni, vagyis helyettünk kivárni a kígyózó sor végét, természetesen nem ingyen.

Díj-díj hátán

Persze ha nem lenne elég a megviselő várakozás, még fizetnünk is kell. Az egyes eljárások díjai idén februárban újfent módosultak.


Ezek a díjak tipikusan valamely irat benyújtására vonatkoznak (pl. jelzáloghitelezés esetén futhatunk beléjük). Emellett a hiteles tulajdoni lap másolatának kikérése esetében is fizetnünk kell forintot.

A Fővárosi Földhivatal 1. számú körzeti Földhivatalának tájékoztatása szerint az alábbi díjazással szembesülhetünk.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Ki vállalkozik rá?

Kivárnak helyettünk

EZT OLVASTAD MÁR?