2 °C Budapest

Kellemetlen meglepetés több száz millióért

Pénzcentrum
2007. június 22. 10:00

Kellemetlen meglepetésre számíthat, aki "csupán" egymillió euróval a zsebében indul el európai nyaralót vásárolni magának, a hazai piacon a lehetőségek szinte teljes skáláját megnyitó összegért ugyanis a legnépszerűbb tengerparti övezetekben már nem kapjuk meg álmaink nyaralóját - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Knight Frank ingatlan-tanácsadó szerint a francia Riviérán a valamirevaló, kisebb ingatlanok is egymillió euró felett kezdődnek, a vásárlók többségét pedig az oroszok adják. Így Nyugat-Európa lakosságának egyre gyakrabban kell hátrahagynia a megszokott környezetet és új, még kevéssé felfedezett tájak után nézni.

Az egyik ilyen menedékhelyet Görögország jelentheti, ahol a Peloponnészoszon még kaphatunk néhány 100 ezer euróért búvóhelyet, 4-5 szobával és kisebb medencével, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy körülbelül a vételárat általában még rá kell költenünk a ház felújítására.

Az ingatlan-tanácsadók a görög tengerpart mellett Portugáliát, Spanyolországot és Horvátországot ajánlják, egyúttal arra is felhívva a turisták figyelmét, hogy az előbb említett területeken nem árt az óvatosság, és mindenképpen kérjék egy tapasztalt ingatlanközvetítő cég vagy egy ügyvéd segítségét.

Spanyolországgal kapcsolatban azonban a tulajdonjogi viszonyok tisztázatlansága mellett problémaként merülhet fel az ingatlanpiac helyzete, amely az OECD jelentése szerint a tavaly év végén jelentős mértékű lassulást mutatott. Az évek óta pörgő piacon láthatólag kipukkadóban van a lufi, amely több millió kisbefektető reményeit veszélyezteti, akik elsősorban a hosszútávú növekedés miatt vásároltak a mediterrán országban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 27. 20:59