Kellemetlen meglepetés több száz millióért

Pénzcentrum
2007. június 22. 10:00

Kellemetlen meglepetésre számíthat, aki "csupán" egymillió euróval a zsebében indul el európai nyaralót vásárolni magának, a hazai piacon a lehetőségek szinte teljes skáláját megnyitó összegért ugyanis a legnépszerűbb tengerparti övezetekben már nem kapjuk meg álmaink nyaralóját - írja a Népszabadság.

A Knight Frank ingatlan-tanácsadó szerint a francia Riviérán a valamirevaló, kisebb ingatlanok is egymillió euró felett kezdődnek, a vásárlók többségét pedig az oroszok adják. Így Nyugat-Európa lakosságának egyre gyakrabban kell hátrahagynia a megszokott környezetet és új, még kevéssé felfedezett tájak után nézni.

Az egyik ilyen menedékhelyet Görögország jelentheti, ahol a Peloponnészoszon még kaphatunk néhány 100 ezer euróért búvóhelyet, 4-5 szobával és kisebb medencével, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy körülbelül a vételárat általában még rá kell költenünk a ház felújítására.

Az ingatlan-tanácsadók a görög tengerpart mellett Portugáliát, Spanyolországot és Horvátországot ajánlják, egyúttal arra is felhívva a turisták figyelmét, hogy az előbb említett területeken nem árt az óvatosság, és mindenképpen kérjék egy tapasztalt ingatlanközvetítő cég vagy egy ügyvéd segítségét.

Spanyolországgal kapcsolatban azonban a tulajdonjogi viszonyok tisztázatlansága mellett problémaként merülhet fel az ingatlanpiac helyzete, amely az OECD jelentése szerint a tavaly év végén jelentős mértékű lassulást mutatott. Az évek óta pörgő piacon láthatólag kipukkadóban van a lufi, amely több millió kisbefektető reményeit veszélyezteti, akik elsősorban a hosszútávú növekedés miatt vásároltak a mediterrán országban.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16