Konyhabútor helyett termálvíz - megérkezett a lakóparkok új generációja

Pénzcentrum
2007. április 20. 11:00

Hol vannak már azok az idők, mikor a lakásfejlesztőknek elég volt egy ingyenes konyhabútort, vagy éppen egy olcsó garázst kínálni a lakás mellé és egyből ráharaptak a vevők. Manapság már csak a "látványpark" közepén épült, madarakkal tarkított, esetleg saját termálforrással rendelkező lakóparkokat keresik a hosszú távra tervező vásárlók - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A minél nagyobb zöldfelület mellett komoly vonzerőt jelent a csend is. A leendő vásárlók elvárása, hogy minél közelebb legyenek a város mozgalmas részéhez, mégis csendes zöld környezet vegye körül az otthonukat. Ez meglehetősen nagy fejtörést okozhat a fejlesztőknek, ugyanis nekik az árakat is kordában kell tartaniuk. A nagyobb zöldfelület ugyanis csak kisebb beépítés mellett valósulhat meg és a lakások méretére is tekintettel kell lenni (nem keresettek ma már a garzonok). Ez a két tényező együttesen az árak emelkedéséhez vezethet ami csak egy határig valósítható meg, onnantól már a fejlesztő zsebéből húzza ki a profit egy részét.

A tömegből az a fejlesztő tud kitűnni, aki olyat kínál ami másoknak még nincs. Ezért ma már a termálvíz bázisra "alapozva" is találkozhatunk lakásfejlesztésekkel. Az ilyen területekre épült lakásokban bármikor saját "élményfürdőzést" rendezhetünk. Ugyanis egy harmadik csap segítségével bármikor egy 36-40 fokosra hűtött termálvíz csoboghat a család fürdőkádjában.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?