Konyhabútor helyett termálvíz - megérkezett a lakóparkok új generációja

Pénzcentrum
2007. április 20. 11:00

Hol vannak már azok az idők, mikor a lakásfejlesztőknek elég volt egy ingyenes konyhabútort, vagy éppen egy olcsó garázst kínálni a lakás mellé és egyből ráharaptak a vevők. Manapság már csak a "látványpark" közepén épült, madarakkal tarkított, esetleg saját termálforrással rendelkező lakóparkokat keresik a hosszú távra tervező vásárlók - írja a Népszabadság.

A minél nagyobb zöldfelület mellett komoly vonzerőt jelent a csend is. A leendő vásárlók elvárása, hogy minél közelebb legyenek a város mozgalmas részéhez, mégis csendes zöld környezet vegye körül az otthonukat. Ez meglehetősen nagy fejtörést okozhat a fejlesztőknek, ugyanis nekik az árakat is kordában kell tartaniuk. A nagyobb zöldfelület ugyanis csak kisebb beépítés mellett valósulhat meg és a lakások méretére is tekintettel kell lenni (nem keresettek ma már a garzonok). Ez a két tényező együttesen az árak emelkedéséhez vezethet ami csak egy határig valósítható meg, onnantól már a fejlesztő zsebéből húzza ki a profit egy részét.

A tömegből az a fejlesztő tud kitűnni, aki olyat kínál ami másoknak még nincs. Ezért ma már a termálvíz bázisra "alapozva" is találkozhatunk lakásfejlesztésekkel. Az ilyen területekre épült lakásokban bármikor saját "élményfürdőzést" rendezhetünk. Ugyanis egy harmadik csap segítségével bármikor egy 36-40 fokosra hűtött termálvíz csoboghat a család fürdőkádjában.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17