26 °C Budapest

Hol a legdrágább az élet? - Európa elhúzott mellettünk...

Pénzcentrum
2007. március 6. 15:00

Mielőtt még valaki egy hirtelen ötlettől vezérelve álmai városába költözne, érdemes elgondolkodnia azon, hogy a megélhetési költségek közötti óriási különbséget elbírja-e majd a pénztárcája, derül ki az Econosist Group által hagyományosan elkészített "Worldwide Cost of Living" felmérésből.


A felmérés keretein belül 132 ország nagyvárosaiban vizsgálták meg egy 160 elemből álló fogyasztói kosár árát, amelyben a fogkrémtől elkezdve, dohányon keresztül a színházjegyig minden mindennapi használati tárgy megtalálható volt.


Az idei év meglepetése, hogy a norvég Oslo mellett több európai főváros, így Párizs, Koppenhága és London is csatlakozott a világ legdrágább városainak sorába megelőzve a két éve még listavezető Tokiót. A New York-i helyzetet bázisnak, tehát 100 százaléknak értelmező kutatás szerint a norvégok fővárosa 32 százalékkal, a franciáké harminccal, a dánoké huszonhattal, míg az angoloké 25 százalékkal drágább mint az Egyesült Államok keleti-parti óriása.


Bár a szakértők szerint az idei eredményekhez jelentősen hozzájárult az euró erőteljes erősödése a dollárral szemben, az árak így is jócskán emelkedtek az európai nagyvárosokban, míg Tokió esetében szinte stagnáltak.
Az világ legolcsóbb városának Teherán bizonyult, ahol ugyanazokért a termékekért a New York-ban érvényes összeg csupán 34 százalékát kell kifizetni.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 18. csütörtök
Frigyes
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem