13 °C Budapest

Most kell lakást venni? Mélyponton az árak, fordulat jön!

Pénzcentrum
2007. február 19. 05:30

A National Association of Realtors adatai szerint az Egyesült Államok nagyvárosainak felében csökkenést mutattak az ingatlanárak 2006 negyedik negyedévében, mely egyértelműen arra utal, hogy az eladók kénytelenek voltak elfogadni, hogy a korábbi árszinteken nem tudnak túladni lakásaikon.

A családi házak szegmensében a tranzakciós árak mediánja a negyedik negyedévben az előző év azonos időszakához képest 2.7%-kal volt alacsonyabb. Szakértők szerint a legfrissebb adatok fényében kijelenthető, hogy 5 rekord év után 2006 fordulópontot jelentett az amerikai ingatlanpiacon, erre utalnak az értékesítések visszaesését mutató számok is.

A 2006-os évet mindazonáltal a szakemberek egy része az ingatlanpiaci ciklus mélypontjának tartja és 2008 közepére a forgalom felpörgésére számítanak.

Az Egyesült Államok egészére vonatkozó átlagos értékek persze elfedik a területi szélsőségeket, melyek közül érdemes lehet kiemelni, hogy egyes floridai régiókban egy év alatt 18%-kal estek az árak, míg például a New Jersey-ben található Atlantic Cityben 26%-kal ugrott a családi házak mediánja egyetlen év alatt. (Utóbbi régióban elsősorban a kaszinóépítések és a spekulatív vásárlások hajtották az árakat.)

Az ingatlanpiac újbóli megélénkülésére számítanak az építőipari szereplők is: a National Association of Home Builders legfrissebb adatai szerint az építőipar reprezentánsainak bizalmi indexe a januári 35-ös értékről februárra 40-re szökött fel, mely fordulatot vetíthet előre 2007-re.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?