24 °C Budapest

Jól zárják az évet az illetékhivatalok

Pénzcentrum
2006. december 29. 10:30

Várhatóan 46 milliárd forint illetékbevétellel zárja az évet a Fővárosi Illetékhivatal. Ez az összeg 200 millióval haladja meg a tavalyit - írja a Világgazdaság.

Az elmúlt időszak megtorpanása után ismét növekedett az ingatlanforgalom: több mint 86 ezer adásvételi szerződést regisztráltak, ez a néhány évvel ezelőtti lakásvásárlási dömpinghez képest is jelentősnek mondható. Azt azonban nehéz lenne megjósolni, hogy mennyiben lesz tartós, ismét felfelé ívelő a mostani megélénkülés, vagy csupán átmeneti és elsősorban befektetési célok állnak mögötte. Annyi bizonyos, hogy a tranzakciók kétharmada lakásvásárlás volt, és az összes ügyletből 33 milliárd forint bevételt könyvelhet el a hivatal

Gépjárműátírás kapcsán 170 ezer adásvételi szerződést illetékeztek. Az év utolsó néhány hetéig 4,5 milliárd forintot szedtek be, nem sokkal többet, mint tavaly. A 15 ezernyi hagyatéki ügyből 4 milliárd forint folyt be. Ismeretes, hogy öröklési ügyekben már a negyedik éve érvényesül a progresszív illetékezés, de változatlanul kevés - az idén alig kétszáz esetben haladta meg a nagyobb kulccsal számítandó 18, illetve 35 millió forintot - az egy főre jutó hagyaték értéke. Ajándékozásból 700 millió forint volt a hivatal bevétele.

Korábban az illetékezők egyharmada, napjainkban pedig 20 százaléka kér - és többnyire kap is - fizetési kedvezményt.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM