33 °C Budapest

Jól zárják az évet az illetékhivatalok

Pénzcentrum
2006. december 29. 10:30

Várhatóan 46 milliárd forint illetékbevétellel zárja az évet a Fővárosi Illetékhivatal. Ez az összeg 200 millióval haladja meg a tavalyit - írja a Világgazdaság.

Az elmúlt időszak megtorpanása után ismét növekedett az ingatlanforgalom: több mint 86 ezer adásvételi szerződést regisztráltak, ez a néhány évvel ezelőtti lakásvásárlási dömpinghez képest is jelentősnek mondható. Azt azonban nehéz lenne megjósolni, hogy mennyiben lesz tartós, ismét felfelé ívelő a mostani megélénkülés, vagy csupán átmeneti és elsősorban befektetési célok állnak mögötte. Annyi bizonyos, hogy a tranzakciók kétharmada lakásvásárlás volt, és az összes ügyletből 33 milliárd forint bevételt könyvelhet el a hivatal

Gépjárműátírás kapcsán 170 ezer adásvételi szerződést illetékeztek. Az év utolsó néhány hetéig 4,5 milliárd forintot szedtek be, nem sokkal többet, mint tavaly. A 15 ezernyi hagyatéki ügyből 4 milliárd forint folyt be. Ismeretes, hogy öröklési ügyekben már a negyedik éve érvényesül a progresszív illetékezés, de változatlanul kevés - az idén alig kétszáz esetben haladta meg a nagyobb kulccsal számítandó 18, illetve 35 millió forintot - az egy főre jutó hagyaték értéke. Ajándékozásból 700 millió forint volt a hivatal bevétele.

Korábban az illetékezők egyharmada, napjainkban pedig 20 százaléka kér - és többnyire kap is - fizetési kedvezményt.

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 14:10