29 °C Budapest

Új lakáshoz új autó dukál - Ingatlanosok észbontó akciói

Pénzcentrum
2006. december 27. 13:00

Úszómedencéről vagy új autóról álmodsz, de minderről le kell mondanod a saját lakáshoz jutás érdekében? Többé nem kell választanod, legalábbis, ha az Egyesült Államokban szeretnéd mindezt megtenni. De vajon a jótékonykodás vagy a kétségbeesés beszél az óriási akciókból, amelyekkel a tengerentúli beruházók csábítanak?

Az eddig stagnáló, s nemrégiben csökkenésnek induló lakásárak hatása igencsak nagy bajba kerültek az ingatlan boomot teljes mértékben kihasználni kívánó ingatlanfejlesztők, akik az erős túlkínálattal bíró piacon egyre mélyebbre mennek az akciók sűrűjében, hogy valamelyest előtérbe kerülhessenek.

Egy idén szeptemberben készült felmérés szerint a tavalyi 58 százalékhoz képest 77 százalékra azon vállalkozások aránya, amelyek valamint eladásösztönző eszközt használva próbálják megőrizni piaci részesedésüket vagy megszabadulni az elkészült lakásoktól.

A leggyakrabban előforduló akciókban kedvezményes finanszírozási feltételekkel vagy bizonyos belső munkálatok költségeinek átvállalásával próbálják vásárlásra ösztönözni a lakást keresőket, de előfordul az is, hogy egy teljesen felszerelt konyha, szabad úszómedence használat vagy egy új autó szerepel "mézesmadzagként" a hirdetésekben.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22