12 °C Budapest

Új lakáshoz új autó dukál - Ingatlanosok észbontó akciói

Pénzcentrum
2006. december 27. 13:00

Úszómedencéről vagy új autóról álmodsz, de minderről le kell mondanod a saját lakáshoz jutás érdekében? Többé nem kell választanod, legalábbis, ha az Egyesült Államokban szeretnéd mindezt megtenni. De vajon a jótékonykodás vagy a kétségbeesés beszél az óriási akciókból, amelyekkel a tengerentúli beruházók csábítanak?

Az eddig stagnáló, s nemrégiben csökkenésnek induló lakásárak hatása igencsak nagy bajba kerültek az ingatlan boomot teljes mértékben kihasználni kívánó ingatlanfejlesztők, akik az erős túlkínálattal bíró piacon egyre mélyebbre mennek az akciók sűrűjében, hogy valamelyest előtérbe kerülhessenek.

Egy idén szeptemberben készült felmérés szerint a tavalyi 58 százalékhoz képest 77 százalékra azon vállalkozások aránya, amelyek valamint eladásösztönző eszközt használva próbálják megőrizni piaci részesedésüket vagy megszabadulni az elkészült lakásoktól.

A leggyakrabban előforduló akciókban kedvezményes finanszírozási feltételekkel vagy bizonyos belső munkálatok költségeinek átvállalásával próbálják vásárlásra ösztönözni a lakást keresőket, de előfordul az is, hogy egy teljesen felszerelt konyha, szabad úszómedence használat vagy egy új autó szerepel "mézesmadzagként" a hirdetésekben.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?