Új lakáshoz új autó dukál - Ingatlanosok észbontó akciói

Pénzcentrum
2006. december 27. 13:00

Úszómedencéről vagy új autóról álmodsz, de minderről le kell mondanod a saját lakáshoz jutás érdekében? Többé nem kell választanod, legalábbis, ha az Egyesült Államokban szeretnéd mindezt megtenni. De vajon a jótékonykodás vagy a kétségbeesés beszél az óriási akciókból, amelyekkel a tengerentúli beruházók csábítanak?

Az eddig stagnáló, s nemrégiben csökkenésnek induló lakásárak hatása igencsak nagy bajba kerültek az ingatlan boomot teljes mértékben kihasználni kívánó ingatlanfejlesztők, akik az erős túlkínálattal bíró piacon egyre mélyebbre mennek az akciók sűrűjében, hogy valamelyest előtérbe kerülhessenek.

Egy idén szeptemberben készült felmérés szerint a tavalyi 58 százalékhoz képest 77 százalékra azon vállalkozások aránya, amelyek valamint eladásösztönző eszközt használva próbálják megőrizni piaci részesedésüket vagy megszabadulni az elkészült lakásoktól.

A leggyakrabban előforduló akciókban kedvezményes finanszírozási feltételekkel vagy bizonyos belső munkálatok költségeinek átvállalásával próbálják vásárlásra ösztönözni a lakást keresőket, de előfordul az is, hogy egy teljesen felszerelt konyha, szabad úszómedence használat vagy egy új autó szerepel "mézesmadzagként" a hirdetésekben.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?