30 °C Budapest

Felújított panelek - változatlan fűtésszámla

Pénzcentrum
2006. november 20. 16:00

Hiába pályáztak és nyertek sokan a panelfelújítási programban, az épületek szigetelése után a lakók az utcákat fűtik, vagyis nem spórolnak a fűtésen. A szolgáltató azonban azt mondja: a felújítások során a logikus az lett volna, hogy előbb a fűtési rendszert cseréljék ki, és csak utána szigeteljenek.

Nagyon sok társasháznál a felújítás során a lakóközösségnek nem volt annyi pénze, hogy komplex megoldást alkalmazzon, így a pályázatokat csak a hőszigetelésre, és a nyílászárók cseréjére adták be. A fűtési rendszereket általában nem alakították át, így a lakásokat most túlzottan fűtik - írja az Inforadio.

A fűtéskorszerűsítésre pályázni, ehhez azonban nagyobb önrészre lett volna szükség a társasházak részéről. A lakók most nem a falakon keresztül, hanem azok leszigetelése után az ablakokon engedik ki a meleget - szándékosan - a túlfűtött lakásokból.

A Főtáv Zrt. szerint minden hőmegtakarítási intézkedést a fűtési rendszer korszerűsítésénél kell kezdeni, ugyanis a korszerűbb rendszer képes felfűteni a szigetelés nélküli lakásokat is, míg a szigetelt lakásokban régi fűtőrendszer mellett nem állítható be az optimális hőmérséklet.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 25. kedd
Vilmos
26. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm