0 °C Budapest

Felújított panelek - változatlan fűtésszámla

Pénzcentrum
2006. november 20. 16:00

Hiába pályáztak és nyertek sokan a panelfelújítási programban, az épületek szigetelése után a lakók az utcákat fűtik, vagyis nem spórolnak a fűtésen. A szolgáltató azonban azt mondja: a felújítások során a logikus az lett volna, hogy előbb a fűtési rendszert cseréljék ki, és csak utána szigeteljenek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Nagyon sok társasháznál a felújítás során a lakóközösségnek nem volt annyi pénze, hogy komplex megoldást alkalmazzon, így a pályázatokat csak a hőszigetelésre, és a nyílászárók cseréjére adták be. A fűtési rendszereket általában nem alakították át, így a lakásokat most túlzottan fűtik - írja az Inforadio.

A fűtéskorszerűsítésre pályázni, ehhez azonban nagyobb önrészre lett volna szükség a társasházak részéről. A lakók most nem a falakon keresztül, hanem azok leszigetelése után az ablakokon engedik ki a meleget - szándékosan - a túlfűtött lakásokból.

A Főtáv Zrt. szerint minden hőmegtakarítási intézkedést a fűtési rendszer korszerűsítésénél kell kezdeni, ugyanis a korszerűbb rendszer képes felfűteni a szigetelés nélküli lakásokat is, míg a szigetelt lakásokban régi fűtőrendszer mellett nem állítható be az optimális hőmérséklet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 9. csütörtök
Natália
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 8. 20:39