1 °C Budapest

Felújított panelek - változatlan fűtésszámla

Pénzcentrum
2006. november 20. 16:00

Hiába pályáztak és nyertek sokan a panelfelújítási programban, az épületek szigetelése után a lakók az utcákat fűtik, vagyis nem spórolnak a fűtésen. A szolgáltató azonban azt mondja: a felújítások során a logikus az lett volna, hogy előbb a fűtési rendszert cseréljék ki, és csak utána szigeteljenek.

Nagyon sok társasháznál a felújítás során a lakóközösségnek nem volt annyi pénze, hogy komplex megoldást alkalmazzon, így a pályázatokat csak a hőszigetelésre, és a nyílászárók cseréjére adták be. A fűtési rendszereket általában nem alakították át, így a lakásokat most túlzottan fűtik - írja az Inforadio.

A fűtéskorszerűsítésre pályázni, ehhez azonban nagyobb önrészre lett volna szükség a társasházak részéről. A lakók most nem a falakon keresztül, hanem azok leszigetelése után az ablakokon engedik ki a meleget - szándékosan - a túlfűtött lakásokból.

A Főtáv Zrt. szerint minden hőmegtakarítási intézkedést a fűtési rendszer korszerűsítésénél kell kezdeni, ugyanis a korszerűbb rendszer képes felfűteni a szigetelés nélküli lakásokat is, míg a szigetelt lakásokban régi fűtőrendszer mellett nem állítható be az optimális hőmérséklet.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?