0 °C Budapest

Kilátásvesztéssel fenyegetik a budai vár lakóit...

Pénzcentrum
2006. október 20. 11:00

A budai várban található Szabó Ilonka utca lakói aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a helyi önkormányzat azon döntése ellen, hogy a gyönyörű, Parlamentre néző panorámával megáldott lakásaik elé egy négy emeletes monstrumot építsenek.

A budai várban található Szabó Ilonka utca lakói aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a helyi önkormányzat azon döntése ellen, hogy a gyönyörű, Parlamentre néző panorámával megáldott lakásaik elé egy négy emeletes monstrumot építsenek - írja a Népszabadság.

A panoráma elvétele azonban nem csupán esztétikai értékét rontja itteni ingatlanjuknak, az itt található lakások négyzetméter árai ugyanis nem kis mértékben az itteni panoráma miatt olyan magasak (450-800 ezer forint), így ennek elvétele egyesek ingatlanirodák szerint 10, mások szerint akár 20 százalék értékveszteséget, jelen esetben milliós nagyságrendű árcsökkenést jelent.

Mindezt a lakók szerint az önkormányzat az ő értesítésük nélkül, a hátuk mögött tette, miközben két évvel ezelőtt még mindannyiunkat megnyugtatták, a Toldy utcai telekre épülő egy, illetve kétemeletes ingatlanok nem fogják befolyásolni a csodálatos kilátást. Az önkormányzat azonban tavaly módosította a szabályozási tervet, így a Toldy Ferenc Gimnázium által eddig használt telekre akár négyemeletes építményt is fel lehet húzni.

Aczél Péter szerint az önkormányzat minden törvényben előírt eszközt igénybe vett a döntés kihirdetésekor, bár elismeri a jogszabálynak pont ebben a témában rejlenek leggyengébb pontjai. Az értékesítési pályázaton a luxemburgi-belga érdekeltségű KER-EST Ingatlanforgalmazó Rt. szerezte meg a telket, aki ki is írta rá a tervezői pályázatot, amelynek zsűrijébe meghívta az építész kamarát, a kerületi főépítészt, és KÖH illetékes munkatársait,

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Annak ellenére Aczél Péter eddig még nem értesült a felkérésről, elmondása szerint nem kívánja vállalni azt, habár az egyáltalán nem szokatlan. A főépítész szerint a Szabó Ilonka utca lakóinak jó esély van a kompromisszumra, mivel a KER-EST-nek sem érdeke, hogy a szomszédok az engedélyezés során benyújtott fellebbezésükkel évekig akadályozzák a telek hasznosítását.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?