4 °C Budapest

2008, az ingatlanadó éve

Pénzcentrum
2006. október 4. 10:30

Miközben az Európai Bíróság keddi döntése után nagyobb az esélye annak, hogy Magyarországon megmarad az iparűzési adó, ennek ellenére a pénzügyminisztérium nem tett le az ingatlanadóról sem, melyet annak kiváltására vezettek volna be eredetileg. Kormányzati elképzelés szerint 2008-tól vagy 2009-től vetnék ki ezt az adót, a kisebb értékű ingatlanoknál jelképes, a 30 millió fölöttieknél már érdemi mértékben.

Miközben az Európai Bíróság keddi döntése után nagyobb az esélye annak, hogy Magyarországon megmarad az iparűzési adó, ennek ellenére a pénzügyminisztérium nem tett le az ingatlanadóról sem, melyet annak kiváltására vezettek volna be eredetileg. Kormányzati elképzelés szerint 2008-tól vagy 2009-től vetnék ki ezt az adót, a kisebb értékű ingatlanoknál jelképes, a 30 millió fölöttieknél már érdemi mértékben - írja a Napi Gazdaság.

Várhatóan 2008 januárjától bevezetésre kerül az ingatlanadó, amelyet csak magánszemélyek fizetnek majd, bevezetéséhez pedig szükség van az ingatlanok értékelési rendszerének kialakítására.

Zara László adószakértő is úgy látja, hogy az olasz irap kapcsán született döntés ismeretében minden valószínűség szerint a hipát sem találja majd unióellenesnek az Európai Bíróság. Úgy véli azonban, hogy amennyiben maradhat az iparűzési adó, abban az esetben nincs szükség ingatlanadó bevezetésére. Hozzátette, hogy ezt az adónemet a szakszerű értéknyilvántartási rendszerek hiánya miatt két-három éven belül valószínűleg amúgy sem lehetne bevezetni.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?