12 °C Budapest

Egy álom vége - újabb adókedvezményt törölhetnek el!

Pénzcentrum
2006. június 7. 09:30

Megszűnhet a lakáshitelek kamattámogatása és a kölcsönök mellé járó személyi jövedelemadó-kedvezmény, a lakástakarék-pénztárak állami támogatásához azonban nem nyúlna a kormány. Egyes vélemények szerint a deviza alapú hiteleket kellene támogatni a forintalapú lakáshitelek helyett.

Megszűnhet a lakáshitelek kamattámogatása és a kölcsönök mellé járó személyi jövedelemadó-kedvezmény, a lakástakarék-pénztárak állami támogatásához azonban nem nyúlna a kormány. Egyes vélemények szerint a deviza alapú hiteleket kellene támogatni a forintalapú lakáshitelek helyett - írja a Magyar Hírlap.

A lakástámogatási rendszert érintő intézkedések is szerepelnek várhatóan az új kormány programcsomagjában.

Lakástámogatásra az idén 216 milliárd forintot szán az állam, ebből kamattámogatásra várhatóan 145 milliárd forint megy el. A korábban felvett hitelek támogatását aligha lehetne megszüntetni, de az újabb kölcsönök törlesztőrészleteinek állami pénzekből való finanszírozása a szakemberek szerint problémát okozhat.

A deviza alapú hitelek ugyanis támogatás sem drágábbak az adófizetők pénzéből támogatott forint alapúaknál. Mi több, valószínűleg még olcsóbbak is, a törlesztőrészletek alapján döntő, árérzékeny lakosság ugyanis egyre gyakrabban választja a devizahitelt.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bár a kamattámogatás megvonása egy év alatt csak öt-tíz milliárd forintot hozhat a konyhára, hosszú tavon mindenképpen célszerű lehet meglépni. Szakemberek szerint ugyanis 2004 áprilisától 2009 végéig összesen ezermilliárd forintos támogatandó hitelállomány keletkezhet, ez pedig több mint hatvanmilliárd fölöslegesen kidobott forintjába kerülhet az államnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?