Villabontás a Balatonnál - Itthon is utolér a törvény keze?

Pénzcentrum
2006. május 23. 16:10

A horvát tengerparton történt villabontások után képbe került a Balaton parti nyaralók helyzete is. Vajon nálunk is lebontják majd azokat az épületeket amelyek a "törvénybe ütköznek"?

A Balaton területrendezési tervéről és építési szabályzatáról 2000-ben született a Balaton törvény, amely szigorúan szabályozza az építési feltételeket- mondta az InfoRádiónak Zana András, a balatonalmádi polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, megjegyezve, hogy ma már nincs olyan tilalom a Balaton partján mint korábban, amikor gyakorlatilag nem volt szabad építeni semmit.

Az állam azonban ritkán bontja le az illegális építményeket.

Arra a kérdésre, hogy mi történne például egy hegyoldali sufni helyére emelt, engedélyekkel nem rendelkező kis nyaraló esetében, Zana András azt mondta: valószínűleg fennmaradási engedélyt kapna, és nagyjából az építési költség felének megfelelő bírsággal sújtanák a tulajdonost.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az ilyen tulajdonosok egyszeri büntetésre számíthatnak, ám ha az épület nem kapja meg a fennmaradási engedélyt, akkor annyiszor ismételhető a büntetés, ahányszor a tulajdonos nem tesz eleget a bontási határozatnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?