Villabontás a Balatonnál - Itthon is utolér a törvény keze?

Pénzcentrum
2006. május 23. 16:10

A horvát tengerparton történt villabontások után képbe került a Balaton parti nyaralók helyzete is. Vajon nálunk is lebontják majd azokat az épületeket amelyek a "törvénybe ütköznek"?

A Balaton területrendezési tervéről és építési szabályzatáról 2000-ben született a Balaton törvény, amely szigorúan szabályozza az építési feltételeket- mondta az InfoRádiónak Zana András, a balatonalmádi polgármesteri hivatal műszaki osztályvezetője, megjegyezve, hogy ma már nincs olyan tilalom a Balaton partján mint korábban, amikor gyakorlatilag nem volt szabad építeni semmit.

Az állam azonban ritkán bontja le az illegális építményeket.

Arra a kérdésre, hogy mi történne például egy hegyoldali sufni helyére emelt, engedélyekkel nem rendelkező kis nyaraló esetében, Zana András azt mondta: valószínűleg fennmaradási engedélyt kapna, és nagyjából az építési költség felének megfelelő bírsággal sújtanák a tulajdonost.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az ilyen tulajdonosok egyszeri büntetésre számíthatnak, ám ha az épület nem kapja meg a fennmaradási engedélyt, akkor annyiszor ismételhető a büntetés, ahányszor a tulajdonos nem tesz eleget a bontási határozatnak.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22