Csökkent az építőipar teljesítménye - erős bázishatás

Pénzcentrum
2006. április 18. 09:09

Az építőipari termelés 2006 februárjában 3.2%-kal elmaradt az egy évvel korábbi, kiugróan magas bázistól - közölte a KSH. A termelés 4%-kal volt alacsonyabb az előző havinál. Az év első két hónapjában a termelés 5,4%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Az épületek építésének volumene februárban 14.5%-kal, az első két hónapban 5.8%-kal csökkent, ezzel szemben az egyéb építményeké továbbra

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az építőipari termelés 2006 februárjában 3.2%-kal elmaradt az egy évvel korábbi, kiugróan magas bázistól - közölte a KSH. A termelés 4%-kal volt alacsonyabb az előző havinál.

Az év első két hónapjában a termelés 5,4%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Az épületek építésének volumene februárban 14.5%-kal, az első két hónapban 5.8%-kal csökkent, ezzel szemben az egyéb építményeké továbbra is dinamikusan nőtt, februárban 22%-kal, évkezdettől pedig 24.1%-kal volt magasabb az egy évvel korábbinál.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállománya 12.9%-kal magasabb az egy évvel korábbinál. Ezen belül az épületek szerződésállománya 17.5%-kal, az egyéb építményeké 11.4%-kal emelkedett. A februárban kötött új szerződések volumene 5.9%-kal kisebb volt a 2005. februárinál. Ezen belül az épületek építésére kötött új szerződések volumene 14.5%-kal csökkent, az egyéb építmények építésére kötötteké viszont 9.5%-kal emelkedett.

Évkezdettől az építőipari vállalkozások 59.4%-kal nagyobb volumenű új szerződést kötöttek. A növekedés oka két, nagy értékű munkára még januárban kötött szerződés volt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?