34 °C Budapest

Orbán jelentős tb-járulék csökkentése: 29%-ról 19%-ra

Pénzcentrum
2006. január 17. 08:51

A vállalkozások által a gazdasági konzultáció során megfogalmazott 50%-os tb-járulék-csökkentésnél kisebb, de még így is jelentős, 34.5%-os tehermérséklést jelentett be tegnap Orbán Viktor egy Dombóváron. Az ellenzéki pártvezető jelezte: ha pártja nyeri a tavaszi választásokat, akkor július elsejétől, az új költségvetés megalkotásakor - mivel a jelenlegit már eleve betarthatatlannak vélik - egyetlen lépéssel 29-ről 19%-ra csökkentik a tb-járulékot - írja a Magyar Nemzet.

Jelenleg a munkáltatók 18%-os társadalombiztosítási járulékot és 11%-os egészségügyi hozzájárulást fizetnek. A hétvégén lezárult gazdasági konzultációban az az eredmény született, hogy az élőmunkát terhelő járulékok feleződjenek meg (16 százalékra csökkenjen e két tétel).

A Fidesz szerint az élőmunkát terhelő járulékok radikális csökkentése komoly lendületet adhat a kis- és középvállalkozásoknak, hogy így növeljék foglalkoztatottjaik számát. A párt önmagában ettől a tervezett intézkedéstől azt várja, hogy még idén több tízezer új munkahely létesül.

Amint tegnapi cikkünkben jeleztük: a közterhek csökkentése, ezen keresztül az élőmunka fajlagos költségének mérséklése feltehetően elősegíti a foglalkoztatás növekedését, de kérdés, hogy a vállalatok milyen mértékű tehercsökkenésre reagálnak érezhető módon, illetve ezen tényező változtatása önmagában - illetve néhány egyéb kisebb volumenű intézkedéssel - elegendő-e. Utaltunk rá, hogy az adó- és járulékterhek csökkentése mellett a teljes vállalkozási környezetet kellene összehangolt politikával javítani.

2006.01.16 14:17
Vége a konzultációnak - patrióta állam sok szabadsággal?

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

2006.01.16 16:56
Kóka: 20%-os egykulcsos adórendszert!

Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52