20 °C Budapest

Orbán jelentős tb-járulék csökkentése: 29%-ról 19%-ra

Pénzcentrum
2006. január 17. 08:51

A vállalkozások által a gazdasági konzultáció során megfogalmazott 50%-os tb-járulék-csökkentésnél kisebb, de még így is jelentős, 34.5%-os tehermérséklést jelentett be tegnap Orbán Viktor egy Dombóváron. Az ellenzéki pártvezető jelezte: ha pártja nyeri a tavaszi választásokat, akkor július elsejétől, az új költségvetés megalkotásakor - mivel a jelenlegit már eleve betarthatatlannak vélik - egyetlen lépéssel 29-ről 19%-ra csökkentik a tb-járulékot - írja a Magyar Nemzet.

Jelenleg a munkáltatók 18%-os társadalombiztosítási járulékot és 11%-os egészségügyi hozzájárulást fizetnek. A hétvégén lezárult gazdasági konzultációban az az eredmény született, hogy az élőmunkát terhelő járulékok feleződjenek meg (16 százalékra csökkenjen e két tétel).

A Fidesz szerint az élőmunkát terhelő járulékok radikális csökkentése komoly lendületet adhat a kis- és középvállalkozásoknak, hogy így növeljék foglalkoztatottjaik számát. A párt önmagában ettől a tervezett intézkedéstől azt várja, hogy még idén több tízezer új munkahely létesül.

Amint tegnapi cikkünkben jeleztük: a közterhek csökkentése, ezen keresztül az élőmunka fajlagos költségének mérséklése feltehetően elősegíti a foglalkoztatás növekedését, de kérdés, hogy a vállalatok milyen mértékű tehercsökkenésre reagálnak érezhető módon, illetve ezen tényező változtatása önmagában - illetve néhány egyéb kisebb volumenű intézkedéssel - elegendő-e. Utaltunk rá, hogy az adó- és járulékterhek csökkentése mellett a teljes vállalkozási környezetet kellene összehangolt politikával javítani.

2006.01.16 14:17
Vége a konzultációnak - patrióta állam sok szabadsággal?

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

2006.01.16 16:56
Kóka: 20%-os egykulcsos adórendszert!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?