Lakást önerő nélkül? - Már csak pár nap...

Pénzcentrum
2005. november 8. 12:35

Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os

Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os tulajdont szerzett az OTP-SCD Lízing Rt-ben, melynek 25%-os tulajdonosa az SCD Csoport.

A lízingkonstrukció esetében, ha a lízingbevevő eleget tesz fizetési kötelezettségeinek, a futamidő végén a lakás tulajdonosává válik, a futamidő alatt pedig jogosult a lakást bérbe adni, előtörlesztés révén megvenni, esetleg a használati jogot másnak átadni.

Az új konstrukció a befektetési célú lakásvásárlók mellett vélhetően azok körében lesz keresett, akik nem rendelkeznek a bankhitelhez szükséges önerővel.

A lízing összegének nincs felső korlátja, a finanszírozás csak az ingatlan értékétől és az ügyfél minőségétől függ. A maximális futamidő 25 év, a finanszírozás HUF, EUR és CHF alapú lehet.

A bírálati és értékbecslési díj 30-30 ezer Ft, a folyósítási és szerződéskötési díj összesen a vételár 2%-a, a földhivatali eljárási díj pedig 5 ezer Ft.

Az új finanszírozási forma kezdetben csak az OTP-SCD Lízing Rt. MOM Parkban lévő központjában lesz elérhető.

Egy átlagos, 14 millió Ft értékű lakás esetében 25 éves futamidővel számolva CHF-konstrukció esetén havi 97,525 Ft a törlesztőrészlet. A THM devizától függően 7.35 - 13.42%-os lehet.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?