5 °C Budapest

Lakást önerő nélkül? - Már csak pár nap...

Pénzcentrum
2005. november 8. 12:35

Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os tulajdont szerzett az OTP-SCD Lízing Rt-ben, melynek 25%-os tulajdonosa az SCD Csoport.

A lízingkonstrukció esetében, ha a lízingbevevő eleget tesz fizetési kötelezettségeinek, a futamidő végén a lakás tulajdonosává válik, a futamidő alatt pedig jogosult a lakást bérbe adni, előtörlesztés révén megvenni, esetleg a használati jogot másnak átadni.

Az új konstrukció a befektetési célú lakásvásárlók mellett vélhetően azok körében lesz keresett, akik nem rendelkeznek a bankhitelhez szükséges önerővel.

A lízing összegének nincs felső korlátja, a finanszírozás csak az ingatlan értékétől és az ügyfél minőségétől függ. A maximális futamidő 25 év, a finanszírozás HUF, EUR és CHF alapú lehet.

A bírálati és értékbecslési díj 30-30 ezer Ft, a folyósítási és szerződéskötési díj összesen a vételár 2%-a, a földhivatali eljárási díj pedig 5 ezer Ft.

Az új finanszírozási forma kezdetben csak az OTP-SCD Lízing Rt. MOM Parkban lévő központjában lesz elérhető.

Egy átlagos, 14 millió Ft értékű lakás esetében 25 éves futamidővel számolva CHF-konstrukció esetén havi 97,525 Ft a törlesztőrészlet. A THM devizától függően 7.35 - 13.42%-os lehet.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 19. szerda
Sára, Márió
3. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?