14 °C Budapest

Lakást önerő nélkül? - Már csak pár nap...

Pénzcentrum
2005. november 8. 12:35

Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os

Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os tulajdont szerzett az OTP-SCD Lízing Rt-ben, melynek 25%-os tulajdonosa az SCD Csoport.

A lízingkonstrukció esetében, ha a lízingbevevő eleget tesz fizetési kötelezettségeinek, a futamidő végén a lakás tulajdonosává válik, a futamidő alatt pedig jogosult a lakást bérbe adni, előtörlesztés révén megvenni, esetleg a használati jogot másnak átadni.

Az új konstrukció a befektetési célú lakásvásárlók mellett vélhetően azok körében lesz keresett, akik nem rendelkeznek a bankhitelhez szükséges önerővel.

A lízing összegének nincs felső korlátja, a finanszírozás csak az ingatlan értékétől és az ügyfél minőségétől függ. A maximális futamidő 25 év, a finanszírozás HUF, EUR és CHF alapú lehet.

A bírálati és értékbecslési díj 30-30 ezer Ft, a folyósítási és szerződéskötési díj összesen a vételár 2%-a, a földhivatali eljárási díj pedig 5 ezer Ft.

Az új finanszírozási forma kezdetben csak az OTP-SCD Lízing Rt. MOM Parkban lévő központjában lesz elérhető.

Egy átlagos, 14 millió Ft értékű lakás esetében 25 éves futamidővel számolva CHF-konstrukció esetén havi 97,525 Ft a törlesztőrészlet. A THM devizától függően 7.35 - 13.42%-os lehet.
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

NAPTÁR
Tovább
2024. március 3. vasárnap
Kornélia
9. hét
Március 3.
A Sabin-csepp napja
Március 3.
Vadvédelmi világnap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 3. 16:06
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem