14 °C Budapest

Lakást önerő nélkül? - Már csak pár nap...

Pénzcentrum
2005. november 8. 12:35

Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os

Az OTP-SCD Lízing Rt. hazánkban először önerő nélküli lakáslízing konstrukciót kínál november 14-től. Az önerő nélküli lakáshoz jutási lehetőséget a szerződéses partnerek által épített újépítési lakások esetében kínálja a társaság, de a használt lakások esetében is kedvező konstrukciókat nyújtanak - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az OTP Bank 210 millió forintos tőkeemelést követően 75%-os tulajdont szerzett az OTP-SCD Lízing Rt-ben, melynek 25%-os tulajdonosa az SCD Csoport.

A lízingkonstrukció esetében, ha a lízingbevevő eleget tesz fizetési kötelezettségeinek, a futamidő végén a lakás tulajdonosává válik, a futamidő alatt pedig jogosult a lakást bérbe adni, előtörlesztés révén megvenni, esetleg a használati jogot másnak átadni.

Az új konstrukció a befektetési célú lakásvásárlók mellett vélhetően azok körében lesz keresett, akik nem rendelkeznek a bankhitelhez szükséges önerővel.

A lízing összegének nincs felső korlátja, a finanszírozás csak az ingatlan értékétől és az ügyfél minőségétől függ. A maximális futamidő 25 év, a finanszírozás HUF, EUR és CHF alapú lehet.

A bírálati és értékbecslési díj 30-30 ezer Ft, a folyósítási és szerződéskötési díj összesen a vételár 2%-a, a földhivatali eljárási díj pedig 5 ezer Ft.

Az új finanszírozási forma kezdetben csak az OTP-SCD Lízing Rt. MOM Parkban lévő központjában lesz elérhető.

Egy átlagos, 14 millió Ft értékű lakás esetében 25 éves futamidővel számolva CHF-konstrukció esetén havi 97,525 Ft a törlesztőrészlet. A THM devizától függően 7.35 - 13.42%-os lehet.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm