26 °C Budapest

Visszatérnek a "régi szép idők" a héten

Pénzcentrum
2005. szeptember 5. 06:00

Elég ha az előttünk álló hét makrogazdasági eseménynaptárára pillantunk, és azonnal láthatjuk, hogy véget ért a pangással és adat/eseményhiánnyal jellemezhető nyár. Magyar makroadatokból szokatlanul sok fog megjelenni az előttünk álló 5 napban. Ezek közül kiemelkedik a holnap késő délután megjelenő augusztusi előzetes államháztartási hiány, majd szerda reggel az ipari termelés szintén előzetes - júliusi - növekedését ismerhetjük meg. Csütörtökön jelenik meg a második negyedéves GDP felülvizsgálata a KSH-tól, és ekkor ismerhetjük meg az előzetes júliusi külkereskedelmi mérleg hiányt is. Pénteken délután nyerhetünk betekintést abba, hogy a Monetáris Tanács augusztus 22-i ülésén milyen érvek hangzottak el az 50 bp-os kamatcsökkentés mellett és hogyan oszlott meg a szavazati arány.

A régiós piacok mutatói közül ki kell emelni a csütörtöki cseh inflációs (augusztus) és szlovák második negyedéves GDP-növekedési adatokat, míg pénteken a szlovák inflációs (augusztus), illetve a cseh második negyedéves GDP-adatokat. Péntek reggel megtudhatjuk, hogy a törtök központi bank hogyan ítéli meg az irányadó kamatszint mértékét.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A fejlett piacok makroadatai közül kiemeljük a szerda délután megjelenő második negyedéves amerikai termelékenységi és termékegységre eső bérköltség (ULC) adatokat, Csütörtökön a Bank of England határoz az irányadó rátájáról, míg pénteken az OECD országok átfogó előrejelző indikátorának alakulásáról kapunk képet.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?