28 °C Budapest

Visszatérnek a "régi szép idők" a héten

Pénzcentrum
2005. szeptember 5. 06:00

Elég ha az előttünk álló hét makrogazdasági eseménynaptárára pillantunk, és azonnal láthatjuk, hogy véget ért a pangással és adat/eseményhiánnyal jellemezhető nyár. Magyar makroadatokból szokatlanul sok fog megjelenni az előttünk álló 5 napban. Ezek közül kiemelkedik a holnap késő délután megjelenő augusztusi előzetes államháztartási hiány, majd szerda reggel az ipari termelés szintén előzetes - júliusi - növekedését ismerhetjük meg. Csütörtökön jelenik meg a második negyedéves GDP felülvizsgálata a KSH-tól, és ekkor ismerhetjük meg az előzetes júliusi külkereskedelmi mérleg hiányt is. Pénteken délután nyerhetünk betekintést abba, hogy a Monetáris Tanács augusztus 22-i ülésén milyen érvek hangzottak el az 50 bp-os kamatcsökkentés mellett és hogyan oszlott meg a szavazati arány.

A régiós piacok mutatói közül ki kell emelni a csütörtöki cseh inflációs (augusztus) és szlovák második negyedéves GDP-növekedési adatokat, míg pénteken a szlovák inflációs (augusztus), illetve a cseh második negyedéves GDP-adatokat. Péntek reggel megtudhatjuk, hogy a törtök központi bank hogyan ítéli meg az irányadó kamatszint mértékét.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A fejlett piacok makroadatai közül kiemeljük a szerda délután megjelenő második negyedéves amerikai termelékenységi és termékegységre eső bérköltség (ULC) adatokat, Csütörtökön a Bank of England határoz az irányadó rátájáról, míg pénteken az OECD országok átfogó előrejelző indikátorának alakulásáról kapunk képet.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?