A pénzügyminiszter helyreigazítást kért a Magyar Nemzettől

Pénzcentrum
2005. augusztus 26. 15:30

Veres János pénzügyminiszter a tegnapi napon helyreigazításra szólította fel a Magyar Nemzet című napilapot - áll a Pénzügyminisztérium (PM) közleményében.

A napilap az elmúlt hét során több alkalommal közölt megalapozatlan információkat a pénzügyminiszterről a magyar nemzeti légitársaság értékesítésére kiírt pályázattal összefüggésben - véli a tárca. A PM szerint nyilvánvaló, hogy a miniszter személyét érintő állítások alaptalanok, azok célja kétes politikai előnyökért cserébe a pénzügyminiszter jóhírének kikezdése.

Személyhez fűződő jogainak védelme érdekében a pénzügyminiszter helyreigazítási kérelmében azt igényli, hogy a napilap tegye közzé azokat a tényeket, amelyek a híradásaiban valótlanul szerepeltek, továbbá közölje a valós tényeket.

A pénzügyminiszternek szándékában áll megtenni a megfelelő lépéseket azokkal a személyekkel szemben is, akik a napilapban megjelent valótlan állításokat felhasználva nagy nyilvánosság előtt kísérelték meg a lejáratását.

Veres János a rágalmazó hírek megjelenése után már tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy komolyan vizsgálja azoknak az eszközöknek az igénybe vételét, amelyek a jóhírének csorbítóival szemben elégtételül szolgálhatnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A Magyar Nemzet korábban Veres János Pénzügyminiszter illetve a Malévre ajánlatot adó Airbridge Magyaroszág Rt. kapcsolatát vizsgálta. A Magyar Nemzet cikkében Leonov Péter, a Malévra ajánlatott tevő AirBridge igazgatósági tagjának és Veres Jánosnak a személyes kapcsolatát boncolgatta.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem