A pénzügyminiszter helyreigazítást kért a Magyar Nemzettől

Pénzcentrum
2005. augusztus 26. 15:30

Veres János pénzügyminiszter a tegnapi napon helyreigazításra szólította fel a Magyar Nemzet című napilapot - áll a Pénzügyminisztérium (PM) közleményében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A napilap az elmúlt hét során több alkalommal közölt megalapozatlan információkat a pénzügyminiszterről a magyar nemzeti légitársaság értékesítésére kiírt pályázattal összefüggésben - véli a tárca. A PM szerint nyilvánvaló, hogy a miniszter személyét érintő állítások alaptalanok, azok célja kétes politikai előnyökért cserébe a pénzügyminiszter jóhírének kikezdése.

Személyhez fűződő jogainak védelme érdekében a pénzügyminiszter helyreigazítási kérelmében azt igényli, hogy a napilap tegye közzé azokat a tényeket, amelyek a híradásaiban valótlanul szerepeltek, továbbá közölje a valós tényeket.

A pénzügyminiszternek szándékában áll megtenni a megfelelő lépéseket azokkal a személyekkel szemben is, akik a napilapban megjelent valótlan állításokat felhasználva nagy nyilvánosság előtt kísérelték meg a lejáratását.

Veres János a rágalmazó hírek megjelenése után már tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy komolyan vizsgálja azoknak az eszközöknek az igénybe vételét, amelyek a jóhírének csorbítóival szemben elégtételül szolgálhatnak.

A Magyar Nemzet korábban Veres János Pénzügyminiszter illetve a Malévre ajánlatot adó Airbridge Magyaroszág Rt. kapcsolatát vizsgálta. A Magyar Nemzet cikkében Leonov Péter, a Malévra ajánlatott tevő AirBridge igazgatósági tagjának és Veres Jánosnak a személyes kapcsolatát boncolgatta.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 22. 19:20