9 °C Budapest

Itt a vége, temethetjük az utolsó ingyenes számlacsomagot is

Pénzcentrum
2013. január 23. 05:27

Lépett a K&H + számlacsomagok A K&H volt az egyetlen nagyobb bank,amely valóban ingyenes bankszámlát kínált még januárban is, a tranzakciós illeték bevezetése után. Ennek vége, a bank megszüntette a Zéró számlacsomagja értékesítését, helyette más, de már nem ingyenes termékeket vezetett be.

Az eddig ingyenes négy, saját ATM-ből történő készpénzfelvételt, elektronikusan indított utalást és beszedési megbízást nyújtó Zéró számlacsomaggal együtt több más folyószámla értékesítését is megszüntette a K&H, helyettük 4 új csomag jelent meg, legolcsóbb havi 150 ezres jóváírás mellett 325 forintba kerül. A bank kérdésünkre elmondta, hogy a már meglévő ügyfelek maradhatnak díjcsomagjuknál, melyek díjai nem növekedtek, de a díjak változtatására az általános szerződési feltételek szerint továbbra is lehetőség van.

Mit jelent az ingyenes bankszámla?
Azokat a folyószámlacsomagokat tekintjük ingyenesnek 2013-ban is, melyek a 0 forintos számlavezetési díj mellett még a tranzakciós illeték előtt megszokott díjmentes szolgáltatásokat is tartalmazzák. Ilyen a kotlátlan számú utalás, beszedési megbízás díjmentesen valamint legalább havi 2 költségmentes ATM használat. Ebben az értelemben szűnt meg most az utolsó ingyenes bankszámla, de jelenleg is kínál több hitelintézet is 0 forintos számlavezetési díjjal elérhető folyószámlát, ahogy ez a lenti táblázatunkban is látható.


Mi lesz az ingyenes helyett?

Négy új számlacsomagot vezetett be a K&H az új ügyfelek részére. A legolcsóbb számlavezetési díja 650 forint, ami 150 ezer forintos jóváírás érkezése esetén feleződik, ha 750 ezer forintos megtakarítást is elhelyezünk a banknál, akkor továbbra is 0 forint. Ezért az összegért kapunk ingyen 2 készpénzfelvételt sajátbankos ATM-ekben, 2 beszedési megbízást, 2 utalást és két sms értesítést. Az egyre dráguló további csomagban ezekből a kedvezményekből nyújtanak egyre többet, de ezekhez már magasabb jóváírás avgy megtakarítás szükséges a díjak felezéséhez és elengedéséhez.  A kedvezményes darabszámon felüli pénzfelvételért vagy utalásért fizetni kell. Ennek díjai csoportos beszedési megbízás esetén 82 forint, átutalás minimum 73, az sms is 28 forint.

A bank hirdetménye itt!

A K&H egyébként a lépéssel nem vesztett igazán a piaci helyzetéből, a jóváírás nélkül elérhető bankszámlák között eddig sem számított igazán kedvezőnek, míg a magasabb keresetűek esetén még mindig benne van az első 3 legolcsóbb számla között tesztünkben. De már nem mondható el, hogy a K&H-nál mindegy mit csinálunk és hányszor veszünk fel pénzt vagy utalunk, a felesleges tranzakciókért sokat fizethetünk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A táblázatokban a nagyobb bankok ajánlatait hasonlítottuk össze, kisebb hitelintézetekben esetlegesen kedvezőbb ajánlatot is találhatsz

Magasabb a fizetésed? Kattints ide!!

Számlacsomagok magasabb jövedelműeknek


A táblázatokban a nagyobb bankok ajánlatait hasonlítottuk össze, kisebb hitelintézetekben esetlegesen kedvezőbb ajánlatot is találhatsz.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 24. 08:37
Egyre kevesebbet költenek médiára a magyarországi nagy hirdetők az árbevételük arányában. Amíg példá...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 08:26
A múlt század közepén a legtöbb országban a cégek voltak az egyik legjelentősebb adóbefizetők, a tel...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 07:30
Még mindig a változó kamatozású állampapírokkal érhető el a legmagasabb hozam a lakossági állampapír...
Holdblog  |  2024. április 24. 06:03
Megválasztása óta keveset beszélt Argentína új elnöke a dollárra való átállásról, pedig a lépésnek k...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem