5 °C Budapest
Child with protective face mask during COVID-19 pandemic

Egyre több helyen kötelező a maszk Magyarországon: durvul a járványhelyzet

2021. október 1. 10:04

Több budapesti, és vidéki iskola szigorította járványügyi szabályozásait az elmúlt két hétben. Nem csak a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt döntöttek így az iskolák, hanem növekszik a felső légúti tünetek miatt hiányzó diákok száma is.

Egyre több iskolában válik kötelezővé a maszkviselés a folyosókon, mosdókban, menzákon és az aulákban, van, ahol az órák alatt is ajánlják a maszk viselését.

A budapesti Vörösmarty Mihály Általános Iskola, és az ugyancsak budapesti, Vörösmartyról elnevezett ének-zenei általános iskola és gimnázium is szigorított a korlátozásokon, azonban nem csak a fővárosi iskolákban jellemző ez. A vidéki iskolákban is lassan, de biztosan szigorítanak.

Az Eduline arról is írt, hogy számos középiskolában a minisztériumi javaslatnál jóval szigorúbb járványügyi korlátozásokkal indították a tanévet. Az új fertőzöttek napi száma ugyanis emelkedik, egyre többen viselnek maszkot a buszokon, villamosokon is.

Eddig koronavírus-fertőzés miatt három-négy iskolát zártak be, valamint további tíz-tizenöt intézményben egy-egy osztálynál rendelték el a digitális oktatást.

A koronavírus-járvány mellett terjednek a felső légúti tünetek is, ami miatt szintén sok diák hiányzik. A gyermekorvosok arról számolnak be, hogy az országban megugrott a közönséges vírusfertőzések száma, mint az adenovírus, parainfluenza és a rhinovírus. Azért, hogy a hallgatók a Covid-19 járvány mellett ezek ellen is védve legyenek a Debreceni Egyetem már szintén előírta a maszkviselést.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A felsőoktatási intézmények közül a pécsi egyetem tette elsők között kötelezővé a maszkviselést, még szeptember közepén. A Pécsi Tudományegyetem Kelemen Endre Egészségügyi Technikumában és Szakképző Iskolájában két hete kell maszkot viselni, a szekszárdi technikum épületében pedig csak olyanok léphetnek be a diákokon és dolgozókon kívül, akiknek van védettségi igazolványa.

A védettségi igazolvány bemutatását több általános iskola tanévnyitóján, és néhány gimnázium nyílt napján is bevezették. Amennyiben a szülők, vagy a diákok nem vették fel a védőoltást, ők online kapcsolódhatnak be a tájékoztatóba.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 4. szombat
Ráhel, Csenge
5. hét
Február 4.
Rákellenes világnap
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?