5 °C Budapest
Komoly fejfájás vár a magyar szülőkre: sok még a kérdőjel az őszi szünet körül

Komoly fejfájás vár a magyar szülőkre: sok még a kérdőjel az őszi szünet körül

2021. szeptember 22. 16:44

Nyakunkon az őszi szünet, a szülők ismét elkezdhetnek töprengeni azon, mit kezdjenek a gyerekkel, pláne, ha már az összes szabadságul elfogyott. Számukra jó hír, hogy már nem csak nyáron, de ősszel és tavasszal is szerveznek napközis táborokat, ahol aktívan, jó társaságban tölthetik el szabadidejüket a legkisebbek. Az idei évben azonban rohamra nem számítanak a szervezők, hiszen egyre biztosabb, hogy érkezik a koronavírus-járvány negyedik hulláma, ami borítja majd a terveket.

Szinte napra pontosan egy hónap múlva itt az őszi szünet: 2021. október 23 - 2021. november 1. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. október 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap. 2021. november 2. (kedd). Sok iskolába, óvodába járó gyerek szülőjének okoz problémát, hogy ki vigyázzon a kicsikre, pláne azoknak, akik a korábbi lezárások alatt kénytelenek voltak kivenni a szabadságaikat.

Ezen kívül készülniünk kell a koronavírus-járvány negyedik hullámára is, Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb múlt pénteken,  szeptember 17-én a Kossuth Rádióban figyelmeztetett: „Lesz negyedik hullám - ezt hónapok óta tudjuk, a kérdés az, hogy milyen súlyos lesz.

Úgy tűnik, most lezárásokra azonban nem kell számítani, a miniszterelnök szerint a védekezéshez leghatékonyabb módszer a kezünkben van, az pedig az oltás. Az EMMI azt is leszögezte a napokban, hogy 12 éven felüliek biztosan nem számíthatnak iskolabezárásra, online oktatásra, hiszen számukra is elérhető a már az oltás.

Tábor ősszel?

Az elmúlt pár évben elindultak az őszi és tavaszi szüneti táborok. A kínálat sokkal kisebb az őszi táborok esetében a nyárhoz viszonyítva, ennek oka, hogy a hidegebb időjárás miatt szükséges lehet fűtött helység a táborokhoz, ez pedig a táborok nagy részénél nem áll fent, nyáron nincs erre szükség.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 54 087 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 54 721 forintos törlesztőt (THM 14,57%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az őszi táborokkal kapcsolatban azt lehet elmondani, hogy általánosságban is kisebb az érdeklődés, mint a nyári időszakban, így a kínálat is számottevően kevesebb. Az árak egy napra lebontva nagyságrendileg megegyeznek a nyári díjakkal, viszont azt is látjuk, hogy az őszi táborok szervezésében érintett táboroztatók többsége kivár a koronavírus negyedik hulláma miatt. Az őszi szünet október 25-én kezdődik, így amely szervezetek tervezik meghirdetni őszi táboraikat, várhatóan a következő két hétben fogják ezt megtenni. A mi megérzésünk az, hogy az idei esztendőben nem lesznek dömpingszerű jelentkezések, az érdeklődés is csekélyebb lesz, ahogy a kínálat is mérsékeltebbnek várható

 - mondta el a Pénzcentrumnak Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője. Persze ugyan még csak elvétve, de lehet már találni őszi táborokat, például

  • egy XII. kerületi napközis öko tábort, melyben a gyermekek jó levegőn, játékos formában ismerik meg a körfolyamatokat, a természet működését. Érdekessége, hogy itt például 8 ezer forinttal olcsóbb, mint az őszi, mint amennyi a nyári turnus volt, 34 ezer forint gyermekenként.
  • Egy XVI. kerületi sport és kézművestábor, melyre már szintén lehet jelentkezni, 29 900 forintba kerül, Itt a sportolás mellett izgalmas szabadtéri játékokkal, kreatív kézműves foglalkozással, csillám tetoválás készítéssel ütjük el az időt, mindezt barátságos és igényes környezetben, pedagógusok és szakedzők irányításával.
  • A KÖSZI Titkos küldetés expedíciós táborában számtalan titokkal, élő szerepjátékkal, izgalmas karakterekkel, folytonos kihívásokkal várják a 10-18 éves diákokat Piliscsabára. Az ára 4 napra 30 ezer forint.
  • Egy másik háromnapos természetismereti tábor az őszi szünetben a 4-10 éves gyermekeket várja kirándulásokkal, kertészkedéssel, bogarászással, madarászással. A tábor ára 34 ezer forint/fő napi három étkezéssel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 3. péntek
Balázs
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?