Primary school classroom.

Fontos bejelentést tett az Emmi az online oktatásról: erre készülhet minden 12 év feletti magyar gyerek

2021. szeptember 20. 15:35

Mivel a 12 év felettiek már olthatóak, számukra egészen biztosan nem lesz már online oktatás - árulta el az Emmi. Jelenleg az iskolák 1 százalékát – jellemzően egy-egy osztályt – érinti tanügyi intézkedés.

Az idei tanév jelentősen eltér a tavalyitól, hiszen már nem korlátozásokkal, hanem oltással tudunk védekezni a vírus ellen, a minisztérium szombaton már a 12–17 éves korosztályban 227 ezer beoltott diákról tudott, a 18–19 évesek 61 százaléka, és a pedagógusok 85 százaléka is védett.

"Mivel az oltás 12 év felett elérhető és a diákok nagy része fel is vette az oltást, így egész osztályra vagy iskolára vonatkozó tanügyi intézkedés főszabály szerint csak az alsóbb évfolyamokon, az óvodában vagy az általános iskola 1–6. évfolyamán történik. Emellett 12 év feletti tünetes és igazoltan fertőzött diáknak is természetesen otthonában kell gyógyulni, akkor is, ha oltott” – írt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hvg.hu megkeresésére

A lap beszámolója szerint vannak olyan intézmények, ahol 2–3 osztálynak is otthon kellett maradni, sőt egy pilisborosjenői általános iskolában két osztályt leszámítva az egész iskola karanténba került. Erre reagálva a minisztérium azt közölte, hogy „jelenleg az iskolák 1 százalékát – jellemzően egy-egy osztályt – érinti tanügyi intézkedés, arra a jelenlegi tanévben még nem volt példa, hogy egész iskolára nézve kellett volna intézkedést elrendelni”.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 1. csütörtök
Elza
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?