E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration

Mindenki ezt a szakmát akarja most kitanulni: egy tanfolyam után 600 ezres kezdőbért is kaphatnak

2021. szeptember 14. 08:31

Az idén négyszeres volt a túljelentkezés a Green Fox Academy junior szoftverfejlesztő képzésein a korábbi évekhez képest, míg a részmunkaidős, munka mellett végezhető képzés iránti érdeklődés megduplázódott– mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

A vállalatok egy átmeneti megtorpanás után ez év elejétől újra nagyon keresik a junior programozókat. Ha egy junior két szakterületet is ismer, és azt a munkaadó is hasznosíthatja, magasabb az ajánlott bér - írja a Világgazdaság.

Nemcsak a Green Foxnál, hanem a Codecoolnál is nőtt a jelentkezők száma az előző két év óta: ezen a nyáron csaknem 600-an, tavaly körülbelül 450-en jelentkeztek a júliustól augusztus végéig tartó időszakban. A vállalkozás a tőle kapott válasz szerint globálisan 50 százalékkal nagyobb diákszámot ért el a nyár elejére jellemző kisebb érdeklődés és a járvány ellenére.

A PROGmasters egy kéthetes ingyenes online informatikai alapozó képzést indított, ezt a második fél évben eddig 1200-an kezdték el, és közülük 121-en jelentkeztek a karrierváltást célzó 26 hetes fejlesztő vagy a héthetes szoftvertesztelő képzésre – közölte lapunkkal a cég. A PROGmasters az előző évekhez hasonlóan az idén is arra számít, hogy a szigorú felvételi miatt az érdeklődőknek nagyjából a 3 százalékát veszi fel. A legutóbb, márciusban végzett csoport hallgatói átlagosan bruttó 450 ezer forintot keresnek, de nagy a szórás,

nem ritka a 600 ezer forintos kezdő fizetés sem. 

A Green Foxnál végzettek átlagosan bruttó 450 ezer forintos fizetést kapnak a képzés utáni első munkahelyükön, de az alumnikutatásuk szerint a három-négy éves tapasztalattal rendelkezők már a bruttó 840 ezret is megkeresik. A Codecool is arról számolt be, hogy a kezdő fizetések többnyire bruttó 450- 500 ezer forintosak, de folyamatosan nőnek iparágtól és cégtől függően.

A Codecool tájékoztatása szerint az elmúlt másfél év alapvetően megváltoztatta a diákoknak a tanulási módszerekhez való hozzáállását, az online tanulás egyre népszerűbb, főleg a vidékiek körében,
akik közül sokan nem tudnak a képzés idejére, egy évre a fővárosba vagy Miskolcra költözni úgy, hogy közben nem dolgoznak. Ezért az iskola elindította az állásgaranciás online full stack képzését, így gyakrabban, nagyobb földrajzi diverzitással és több diáknak tud kurzusokat indítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 26. csütörtök
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?