7 °C Budapest
E-learning online education or internet  encyclopedia concept. Open laptop and book compilation in a classroom. 3d illustration

Mindenki ezt a szakmát akarja most kitanulni: egy tanfolyam után 600 ezres kezdőbért is kaphatnak

2021. szeptember 14. 08:31

Az idén négyszeres volt a túljelentkezés a Green Fox Academy junior szoftverfejlesztő képzésein a korábbi évekhez képest, míg a részmunkaidős, munka mellett végezhető képzés iránti érdeklődés megduplázódott– mondta Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.

A vállalatok egy átmeneti megtorpanás után ez év elejétől újra nagyon keresik a junior programozókat. Ha egy junior két szakterületet is ismer, és azt a munkaadó is hasznosíthatja, magasabb az ajánlott bér - írja a Világgazdaság.

Nemcsak a Green Foxnál, hanem a Codecoolnál is nőtt a jelentkezők száma az előző két év óta: ezen a nyáron csaknem 600-an, tavaly körülbelül 450-en jelentkeztek a júliustól augusztus végéig tartó időszakban. A vállalkozás a tőle kapott válasz szerint globálisan 50 százalékkal nagyobb diákszámot ért el a nyár elejére jellemző kisebb érdeklődés és a járvány ellenére.

A PROGmasters egy kéthetes ingyenes online informatikai alapozó képzést indított, ezt a második fél évben eddig 1200-an kezdték el, és közülük 121-en jelentkeztek a karrierváltást célzó 26 hetes fejlesztő vagy a héthetes szoftvertesztelő képzésre – közölte lapunkkal a cég. A PROGmasters az előző évekhez hasonlóan az idén is arra számít, hogy a szigorú felvételi miatt az érdeklődőknek nagyjából a 3 százalékát veszi fel. A legutóbb, márciusban végzett csoport hallgatói átlagosan bruttó 450 ezer forintot keresnek, de nagy a szórás,

nem ritka a 600 ezer forintos kezdő fizetés sem. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Green Foxnál végzettek átlagosan bruttó 450 ezer forintos fizetést kapnak a képzés utáni első munkahelyükön, de az alumnikutatásuk szerint a három-négy éves tapasztalattal rendelkezők már a bruttó 840 ezret is megkeresik. A Codecool is arról számolt be, hogy a kezdő fizetések többnyire bruttó 450- 500 ezer forintosak, de folyamatosan nőnek iparágtól és cégtől függően.

A Codecool tájékoztatása szerint az elmúlt másfél év alapvetően megváltoztatta a diákoknak a tanulási módszerekhez való hozzáállását, az online tanulás egyre népszerűbb, főleg a vidékiek körében,
akik közül sokan nem tudnak a képzés idejére, egy évre a fővárosba vagy Miskolcra költözni úgy, hogy közben nem dolgoznak. Ezért az iskola elindította az állásgaranciás online full stack képzését, így gyakrabban, nagyobb földrajzi diverzitással és több diáknak tud kurzusokat indítani.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem