25 °C Budapest
Így fektetik be most az élelmes magyarok a pénzüket: kihasználják a válságot

Így fektetik be most az élelmes magyarok a pénzüket: kihasználják a válságot

2020. június 20. 13:01

A tőzsdei befektetéssel közvetlenül ugyan csak kevesen foglalkoznak Magyarországon, de valamilyen pénzügyi termék jóvoltából a lakósság jelentős része rendelkezik tőzsdei befektetéssel, még ha erről esetleg nincs is tudomása. A befektetési alapok, nyugdíjpénztárak, vagy akár a befektetéssel egybekötött biztosítási termékek jellemzően mind a tőzsdei termékekbe is fektetik pénzed egy részét, így a tőzsdei lufi vagy nem lufi kérdés jó eséllyel téged is érint.

Egy válság kellős közepén vagyunk, közeleg az amerikai elnökválasztás, bármikor elindulhat a járvány második hulláma, és a modern köri történelmünk legvacakabb gazdasági számai fognak érkezni, 2020 második negyedévéből. Mindezek ellenére a menő technológiai részvényeket tömörítő Nasdaq tőzsdeindex már új történelmi csúcson jár, és a többi tőzsdeindex iscsak egy karnyújtásnyira van korábbi csúcsától. Hogyan lehetséges ez? Megkergült a világ? A tulipánhagyma mánia kutya füle volt ahhoz képest, amit most látunk?

Nem feltétlen. A világban minden változik, a befektetési környezet is. Jelenleg a pénzes amerikai, vagy nyugat-európai embereknek nem nagyon van választási lehetőségük, mint a tőzsdei befektetés, ha meg akarják adni azesélyt a pénzüknek, hogy valami valós hozamot érjenek el. Ami Amerikában történik, az pedig előbb utóbb hozzánk is eljut.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 25. vasárnap
Kristóf, Jakab
29. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35