Erről valamiért egyetlen lottónyertesnek sem beszélnek

2017. július 15. 07:00

Már 17. hete halmozódik az Ötöslottó várható főnyereménye, már több mint 2 milliárd forintért játszhatunk. Ha most se lesz telitalálatos szelvény, akkor jövő héten szinte már biztosan top tízes rekord nyereményért játszhatunk. Ekkora összeggel viszont a legtöbbünk nem tudna mit kezdeni, így kénytelen lenne befektetési tanácsadóhoz fordulni. Utánajártunk, hogyan járul hozzá a csúcsnyeremények kezelésének feldolgozásához a játékszervező Szerencsejáték Zrt.

Már 17 hete halmozódik az Ötöslottó főnyereménye, így nem csoda, hogy akár 2,182 milliárd forintot is elvihetünk, ha jó helyre húzzuk be a számokat. Ha ezúttal sem lesz telitalálatos szelvény, akkor a 29. játékhéten (nagy valószínűséggel) már a tíz, valaha volt legnagyobb lottónyeremény egyikéért játszhatunk az Ötösön, a mostani várható főnyeremény ugyanis csupán 7 millió forinttal marad el a top 10-es lista jelenlegi utolsó helyezettjétől.

A valaha volt legnagyobb nyereménytől azonban még messze járunk, az ugyanis 5,092 milliárd forint volt, ráadásul 2003-ban, vagyis 14 évvel ezelőtt vitték el. Ez azért is lényeges, mert akkoriban olcsóbbak voltak a szelvények, így a mostanihoz hasonló gyorsaságú halmozódáshoz több szelvényt kellett megvásárolni. Akkor egyébként 38 héten keresztül nőtt a nyeremény.

Érdemes megemlíteni a második legnagyobb Ötöslottó-nyereményt is, ez nem sokkal maradt el a rekordertől, 5,049 milliárd forint 37 heti halmozódás után jött össze. Azóta viszont nőttek a szelvényárak (tavaly 225-ről 250 forintra emelkedett egy játék ára), így akár ennél rövidebb halmozódási időszak alatt is összejöhet egy rekordnyeremény.

Tavaly egyébként kiugróan sok, kilenc telitalálat született, 356 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel.

Mi lesz a lottónyertesek sorsa?

A lottónyertesek anonimitását a Szerencsejáték Zrt. biztosítja, a nyertes kilétéről csak hozzájárulással ad ki információt a játékszervező cég. A nyertesek egyébként ritkán lépnek a nyilvánosság elé, a legtöbb esetben semmilyen információt sem osztanak meg magukról.

A 40 millió forint felett egyébként a rendkívül nagyösszegű nyeremény kategóriába tartoznak, ezek átvételére speciális szabályok vonatkoznak. A nyereményért külön telefonszámon kell jelentkezni, ez az úgynevezett nagynyeretes-vonal. A Szerencsejáték Zrt. azonban a befektetések elhelyezésében nem ad tanácsadást, illetve pszichológiai szempontból sem foglalkoznak a nagy összegű nyertesekkel.

Akkor mégis, hova forduljon, aki sok pénzt visz haza?

Persze ekkora összeget nem könnyű kezelni, így nem árt profi szakembereket megkérdezni arról, hova és hogyan helyezze el a pénzét a nyertes. Ehhez érdemes lehet privátbanki szolgáltatást igénybe venni, amihez már néhány tízmillió forintos megtakarítástól van lehetőségünk, de egyes bankoknál több százmilliót kell tartanunk ehhez.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Érdemes leszögezni, hogy amennyiben ekkora összegű nyereményhez jutunk, akkor a legjobb, ha eleve nem egy számlára, egy pénzintézethez utaltatjuk a pénzünket, hanem legalább 8-10 helyen érdemes elhelyezni az összeget.

A privátbanki szolgáltatás lényege, hogy személyre szabott megtakarítási portfóliót alakítanak ki nekünk, amely számos, rövidebb és hosszabb távú befektetési formából áll. Ez a bankbetéttől kezdve az ingatlanig szinte bármi lehet. Lényeges, hogy míg a lakosságnak egyen termékeket kínálnak a pénzintézetek, addig a privatebanking ügyfelek számára akár külön, személyre szabott termékeket is kínálnak.

Mi van egy jól összerakott portfólióban?

Egy jól összerakott befektetési portfólióban egyébként rövid- és hosszútávú megtakarítások egyaránt megtalálhatók. Rendszerint alacsony és magas kockázatú termékek is vannak egy-egy befektetési portfólióban.

Azonban nemcsak banki termékeket szoktak beletenni egy jól összerakott portfólióba. Ezek közül leginkább az ingatlan a jellemző, ami lehet lakás, ház, társasház, vagy akár irodaház is. Emellett a fizikai aranyat is szertik a befektetők, ennek ugyan mozoghat az árfolyama, azonban a teljes elértéktelenedése szinte teljesen kizárható.

Persze vannak kevésbé tipikus megtakarítási formák is, az igazán gazdagok ezeket is előszeretettel tudják megtakarítási portfóliójukban. A műtárgyak, művészeti alkotások (szobrok, festmények) mellett a különleges italok és a különleges autók is jó alternatívát alkothatnak, amelyek ára akár sokszorosára is felszökhet évek, évtizedek alatt.

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső ÖTÖSLOTTÓ aloldalunkon

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem