Scenic aerial view of Budapest city skyline at sunset seen from the top of St. Stephens Basilica, Budapest, capital city of Hungary.

Jövő hónaptól örülhetnek a budapestiek: jön a lakásrezsi-támogatást

2021. június 30. 14:45

A közlemény szerint a támogatás évente 24 ezer forinttal, havi 2 ezer forinttal csökkenti a fizetendő távhő- vagy a víz-, csatorna- és szemétdíj összegét.

A támogatásra egyebek mellett azok jogosultak, akik - vagy a velük egy háztartásban élők valamelyike - magasabb összegű családi pótlékban, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, álláskeresési járadékban, nyugdíj előtti álláskeresési segélyben, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban, egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásban, ápolási díjban, gyermekek otthongondozási díjában, tartós ápolást végzők időskori támogatásában, fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez nyújtott települési támogatásban, lakhatási kiadásokhoz kapcsolódó hátralékot felhalmozók részére nyújtott települési támogatásban, időskorúak járadékában részesül, vagy a támogatás megállapításától számított 3 éven belül otthonteremtési támogatásban részesült.

A támogatásra szintén jogosultak azok a budapestiek, akik - vagy a velük egy háztartásban élők valamelyike - az álláskeresők nyilvántartásában szereplő munkanélküli, közfoglalkoztatott, nevelőszülő, a Nemzeti Eszközkezelő bérlője vagy védendő gáz-, áram- vagy vízfogyasztó.

A Főpolgármesteri Hivatal jelezte azt is, hogy azok a családok is jogosultak támogatásra, amelyek hátralékba kerültek közüzemi számláik kifizetésével. A díjtámogatás számlajóváírással valósul meg. A díjtámogatás az első számlajóváírástól kezdve 12 hónapon keresztül jár. A támogatás igényléséhez szükséges dokumentumok a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, valamint a kerületi polgármesteri hivatalok ügyfélszolgálati irodáján érhetőek el vagy le is tölthetők.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 19:54
79 éves korában érte őt a halál.
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem