16 °C Budapest

Jósolt nekünk Frabato, az ősi mágus: így fektess be 2021-ben, hogy nagyot szakíts

2020. december 31. 16:40

Szinte kivétel nélkül mindenkit érdekel, hogy mire számíthat, mi várható a jövő esztendőben. Kérdések többsége ezidáig jórészt gyerekekre, családra, párkapcsolatokra korlátozódott. Ez az év ebben is jelentős változást hozott. Egyre több embertársunkat érdekel, hogy mi lesz befektetéseivel, a gazdasággal, miként alakul a tőzsde, fellendül-e újra az ingatlanpiac, lesz-e újra munkahelye és még sorolhatnám - mondta a Pénzcentrumnak Frabato, az ősi mágus. Soha ilyen nehéz helyzetben volt nem volt sem jós, sem mágus, aki ezekre a kérdésekre pontos választ tudna adni. Mindennek ellenére Frabato megpróbált támpontokat adni.

Ha egy mágus helyett inkább szakemberekre hallgatnál, akkor olvasd el minap megjelent, "Készülj fel a katasztrófára: így keress rengeteg plusz pénzt 2021-ben munka nélkül" c. cikkünket!

A jövő esztendőben nem célszerű hosszú távon gondolkodni, így a holdállást követően és Frabato javaslata szerint érdemes lenne a 2021. évet negyedévekre bontani, ahhoz mérten cselekedni.

Az első negyedévben mindenkit óva intene attól, hogy jelentősen változtasson az addigi befektetésein. Még mindig számolni kell azzal, hogy nehezebb lesz a munka megszerzése, illetőleg megtartása, sokak jövedelme is csökkenni fog. Ebben a válsággal teli időszakban, vétek lenne, ha minden eddigi, működő pénzügyi, tőzsdei érdekeltségei drámain megváltoztatná, tehát nem érdemes, nem javasolt újítani, hiba lenne elkapkodni, a vélt siker reményében.

A csőd hullámai a fejünk felett lebeg, ezért most hagyatkozzunk belső megérzéseinkre, fejlesszük ezt a mindenkiben meglévő, de nem látható képességeinket.

A második negyedévben az ősi mágus szerint már több utalás lesz arra, hogy pontosan merre felé vezet a gazdaság, érdemes megfontoltan előre gondolkodni, az esetleges változtatásokról. Javasolt megnézni a világ tőzsdei előrejelzéseit, hogy hogyan látják az elkövetkező időszakot. Mindenki saját keretein belül gondolkodjon, a mostani időszak kockázatos az új befektetések kezdése, kockázatos hitelekhez fordulni. Mindenképpen érdemes kivárni, felkészülni a következő nagy lehetőségre, váltásra. A gazdaság ugyan kis mértékben, de erősödést produkál, de végeredményben csak előkészíti a 2021. harmadik felvonását.

A harmadik negyedév jelentős változást hozhat, már lehet látni az alagút végét! Egyre több lehetőség mutatkozik a pénzvilág területén, ha lassan is, de minden újra beindul. Megfontoltan, apró léptekkel érdemes nyitni akár belföldi, akár külföldi befektetések területén. Óvatosan, de már el lehet gondolkodni hitelkérelem benyújtásán, várhatóan kedvező lesz számukra a döntéshozó válasza. Természetesen jövőnk alakítása nagyban azon múlik, hogy hogyan döntünk, mit teszünk, tehát belátásunk szerint cselekedjünk.

A negyedik negyedévre már felcsillant a remény, hogy ugyan más verziókban, de visszatér a megszokott gazdasági élet. Bátrabban lehet lépni, mind a befektetések, mind a hitelfelvételek terén. Jelentősen csökken a kockázat új vállalkozások megnyitásakor.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mind a tőzsdei, mind a gazdasági piac fellélegzik, stabilizálódik. Mostanra legtöbben tisztába lesznek azzal, hogy merre kell tovább lépni a sikeres befektetések ügyében, ha mégis lennének kérdései keresse fel tanácsadóját, mágusát

- tette hozzá Frabato, aki szerkesztőségünknek is jósolt.

A Pénzcentrum dolgozói sem kivételek a fent leírtak alól. Alapvetően mindannyiuk élete közvetve vagy közvetlenül, de megváltozott, azonban egyénenként, karmikusan kell mindenkinek az életterületét helyzetbe hozni, hogy megtartsák mindazt, amit elértek, mi több, tovább fejlődve megszerezzék, amire leginkább vágynak. A megoldás az, hogy bátran vegyünk igénybe új és szokatlan módszereket! Fogjunk össze másokkal, kölcsönösen támogassuk egymást

- vázolta az ősi mágus.

Ez a cikk szórakoztató céllal készült: ne csak jósokra, mágusokra hagyatkozz! Frabato nem pénzügyi szakember, befektetési tanácsadó, így ha szeretnél befektetni, mindenképpen kérd ki egy hozzáértő véleményét is! Ebben a cikkben például remek tippeket adtunk az idei évre nézve!

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
MEDIA1  |  2024. március 28. 13:01
Az állami televízió zenés-ifjúsági csatornája fiatalok igényeire szabott, aktuális témákat ígér.
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm