18 °C Budapest
Sok magyar számláját zárolták: ezt csináld, ha fel akarod oldani

Sok magyar számláját zárolták: ezt csináld, ha fel akarod oldani

2019. november 13. 12:33

A teljes magyar bankszektort szigorú megfelelés elé állította a vonatkozó jogszabály által előírt kötelező adategyeztetés, melynek elmaradása esetén a pénzügyi intézmények 2019. november 1-jén kötelesek voltak - az adategyeztetés végrehajtásáig - zárolni azon ügyfeleik számláit, akik a megjelölt határidőig nem tettek eleget kötelezettségüknek.

Az MKB Bank 2018 novemberében kezdte az adategyeztetési kötelezettséggel kapcsolatos figyelemfelhívási és tájékoztatási kampányát, melynek teljes időtartama alatt jelentős erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy ügyfelei pontos és naprakész információkkal rendelkezzenek az adategyeztetéssel kapcsolatos teendőikről - írja közleményében a bank. Az ügyfélszámlák zárolásának elkerülése érdekében az MKB Bank a rendelkezésre álló valamennyi írott és elektronikus csatornáján, ügyfélszolgálatán és teljes hálózatában folyamatos tájékoztatást biztosított ügyfelei részére. A beérkezett dokumentumok gyors feldolgozása megkönnyítette az esetlegesen hiányosan rendelkezésünkre bocsátott adatok pótlását.

Örömmel adunk tájékoztatást arról, hogy az előírt határidőig az MKB Bank csaknem valamennyi ügyfele maradéktalanul eleget tett adategyeztetési kötelezettségének. Ügyfeleinknek ezúton is tisztelettel köszönjük aktív együttműködésüket, amellyel lehetővé tették az MKB Bank számára e fontos törvényi feladat határidőben történő teljesítését.

- írja a bank. Az adategyeztetési kötelezettségüket esetlegesen még nem teljesítő ügyfeleinket ügyfeleket arra kérikkérjük, hogy fáradjanak be legközelebbi fiókunkba, ahol - az adategyeztetés elvégzését követően - munkatársaink haladéktalanul intézkednek számlájuk zárolásának feloldása érdekében.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 15:39
Hazai kommunikációért és országmárkázásért felelős kormánybiztosként az ő dolga lesz a médiával való...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?